Cu o emisie non-stop, DOGTV a fost conceput special pentru cel mai bun prieten al omului şi va putea fi recepţionat pe întreg teritoriul SUA începând de luna viitoare, prin intermediul operatorului american prin satelit DirecTV.

Iniţiatorii speră să atragă măcar câinii din câteva din cele circa 46 de milioane de gospodării din SUA care au cel puţin un astfel de animal de companie.

‘Este primul şi singurul post de televiziune dedicat prietenilor noştri patrupezi şi nu stăpânilor lor’, a spus, într-un interviu, Gilad Neumann, directorul executiv al companiei cu sediul la Tel Aviv.

Televiziunea va transmite programe de muzică, de efecte vizuale, de animaţii şi, ocazional, cu oameni. Programele au ca scop relaxarea, stimularea şi atenuarea senzaţiei de singurătate pentru câinii lăsaţi singuri acasă de stăpânii lor.

‘Este mai mult decât divertisment pentru câini. Noi creăm mai degrabă un mediu’, a spus Neumann despre noul post de televiziune, care va costa 4,99 dolari pe lună.

Câinii ‘se plictisesc şi mulţi suferă de anxietate din cauza separării (de stăpân). Ceea ce facem noi este să încercăm să le oferim câinilor ceva asupra căruia să se poată concentra’, a declarat el.

Neumann a mai afirmat că, spre deosebire de copii şi adulţi, care se pot uita la televizor mai multe în şir, câinii percep altfel televizorul şi vor fi atraşi de dispozitiv din când în când, atunci când văd ceva ce îi interesează.

‘Nu avem nicio intenţie să facem din câinii noştri o nouă generaţie de sedentari’, a adăugat el.

Deşi nu a luat o poziţie oficială, Asociaţia de Medicină Veterinară (AVMA) din SUA a precizat că relaxarea şi stimularea pentru animalele de companie sunt bune. Însă şi-a exprimat dubiile că toţi câinii vor fi interesaţi.

‘Ar putea funcţiona pentru unii câini, însă pe alţii s-ar putea să nu-i intereseze’, a declarat un purtător de cuvânt al AVMA.

Neumann a spus că programele au fost dezvoltate cu ajutorul experţilor şi că au fost testate pe focus group-uri.

Imaginile sunt construite pentru a fi compatibile cu vederea câinilor, iar sunetele includ o gamă de frecvenţe adaptate la simţul lor auditiv.

‘Am observat că patrupezii sunt interesaţi de anumite culori, de anumite animaţii’, a explicat el, adăugând că DOGTV nu urmăreşte să înlocuiască timpul preţios pe care câinii trebuie să-l petreacă alături de stăpânii lor.

Compania, care poartă negocieri pentru lansarea postului şi în alte ţări, ia de asemenea în considerare şi crearea unei televiziuni pentru pisici.

Acestea însă ‘nu sunt la fel de sociabile precum câinii şi, prin urmare, suferă mai puţin de singurătate’, a mai spus Neumann.

SURSA: Agerpres