Banca elveţiană UBS ar putea transmite doar un volum redus de date privind conturile clienţilor americani în urma acordului convenit cu guvernul de la Washington, după ce Fiscul din SUA a convins mulţi suspecţi de evaziune fiscală să „vorbească”, transmite Reuters.

Ambasadorul Statelor Unite în Elveţia, Donald Beyer, a declarat pentru postul de radio World Radio Switzerland, din Geneva, că Internal Revenue Service a convins peste 9.000 de americani să discute cu autorităţile pe tema conturilor offshore, datorită unei „amnistii fiscale”.

„În cazul UBS am ajuns la un compromis favorabil, după ce banca a convenit să ne transmită datele a 4.450 de clienţi americani. Însă numai după introducerea unui program de amnistie în Statele Unite. Programul de aministie a atras deja peste 9.000 de americani care s-au oferit voluntar să discute cu autorităţile despre conturile din Elveţia. Deci cred că speranţa noastră este, după ce vom vedea cifrele finale, că banca va transmite doar un volum foarte, foarte mic de date”, a afirmat Beyer, potrivit postului de radio.

UBS a refuzat să comenteze informaţiile.

Programul de amnistie al Fiscului din SUA prevede că evazioniştii care îşi declară conturile offshore şi veniturile plătesc amenzi reduse şi beneficiază de imunitate penală. Până la mijlocul lunii octombrie, datele oficiale indicau că 7.500 de americani prezentaseră voluntar statului informaţii despre activele ascunse în paradisuri fiscale.