Cunoscut pentru stilul liberal si lipsit de prejudecati, care atrage un numar impresionant de turisti din toate colturile lumii, Amsterdamul intoarce foaia.

O organizatie non-profit olandeza a cumparat mai multe cladiri din renumitul Red Light District, nucleul prostitutiei din oras, pentru a le inchide definitiv. Primaria anunta ca sprijina acest demers, desi nu doreste scoaterea definitiva a prostitutiei din Amsterdam, insa traficantii de droguri si de carne vie profita de statutul special al orasului, iar rata criminalitatii este in crestere.

 

Prostitutia este legala in Olanda, iar in Amsterdam reprezinta chiar o parte importanta a istoriei orasului. Pe langa vitrinele „vii”, orice turist se poate "delecta" cu o cantitate infima de marijuana, in renumitele „cafenele”.

 

Organizatia non-profit a cumparat 18 cladiri, pentru suma de 35 de milioane de dolari, insa primaria orasului va rambursa 21 de milioane de dolari. In locul acestor „stabilimente” din Distictul Rosu vor aparea cladiri de birouri sau hoteluri. Zona in sine nu reprezinta un teren de valoare, din punct de vedere imobiliar, insa avea un potential urias pentru turism.

Sursa: msnbc