An Nou, prețuri noi. Cât costă, acum, sejururile în programul early booking 2024? Unele hoteluri de pe litoralul românesc au fost deja ocupate în proporție de 50%.
Cât costă sejururile în programul early booking 2024? În medie, prețurile la cazare au crescut cu 15%
Cât costă sejururile în programul early booking 2024? Cei care doresc să petreacă o vacanță pe litoralul românesc vor resimți o creștere a costurilor deoarece prețurile la cazare au înregistrat o medie de creștere de 15%. Factori precum inflația, majorarea TVA-ului la produsele turistice, costurile ridicate la carburanți și energie electrică au determinat hotelierii să ajusteze în sus tarifele.
Această majorare afectează deja, chiar și pe cei care își rezervă concediile prin programele de înscrieri timpurii, în acest început de an.
În comparație cu anul trecut, când cei care rezervau din luna ianuarie pentru începutul sezonului estival plăteau, în medie, 102 lei pe noapte pentru un hotel de trei stele (o cameră dublă pentru 2 adulți, fără mic dejun), tarifele actuale sunt mai ridicate. Astfel, pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele (o cameră dublă pentru 2 adulți, fără mic dejun) prețurile pornesc acum de la 150 de lei pe noapte.
„În medie, prețul vacanțelor a crescut cu 15%‑20%. Sunt și hotelieri care au majorat cu mai puțin, sau deloc, cei care și-au putut permite”, a explicat, sâmbătă, managerul unei agenții de turism pentru „Adevărul”.
Stațiunea Mamaia este în topul preferințelor turiștilor
Cu toate că românii fac rezervări pentru sezonul estival în speranța de a beneficia de tarife mai mici, hotelurile de pe litoralul românesc deja raportează un grad de ocupare de peste 50% pentru prima parte a verii.
Stațiunea Mamaia va fi în topul preferințelor turiștilor și în acest an, după două sezoane consecutive în care sudul litoralului a fost intens vizitat. Pentru a obține cele mai mari reduceri de preț, unii hotelieri oferă facilități turiștilor care sunt dispuși să achite integral costul sejurului încă de la momentul achiziției.
„Prețurile diferă față de anul trecut: inflația, în primul rând impactează, apoi creșterea TVA-ului la produsele turistice și este evident o creștere mai mare de tarif se va vedea în vârful de sezon estival. Acum, în early-booking, atunci când apare această achiziție timpurie a pachetelor este ca și cum turistul îl împrumuta efectiv pe hotelier și astfel el beneficiază de discounturi foarte bune.
Diferența față de anul trecut este la pachetul de bază: dacă ne ducem în vârf de sezon și vedem că anul acesta este cu 8% ‑ 15% mai scump, este evident că din această baza se face reducerea de 20%‑30% sau 40% pentru în cadrul rezervărilor timpurii”, a adăugat managerul altei agenții de turism.