Ana Andreea Beatrice, de la agonia accidentării la extazul medaliei de aur

Ana Andreea Beatrice sursă foto Capital

Ana Andreea Beatrice sursă foto Capital

La 21 de ani și jumătate, Ana Andreea Beatrice mixează fără probleme competițiile de lupte libere dedicate sportivilor under 23 și cele dedicate seniorilor reușind să obțină rezultate extraordinare indiferent de categorie și competiție. Reușește acest lucru prin multă muncă, o disciplină de fier și constanță în pregătire. Ana nu așteaptă rezultate de pe o zi pe alta, este perseverentă, ambițioasă și însetată să învețe lucruri noi care o pot dezvolta atât profesional cât și personal. Ana a fost premiată de către Eduard Novak la Gala Top 100 Femei de Succes pentru „Prima medalie de aur din istoria României la Campionatul European de Lupte”.

Revista Capital (R.C): Care considerați că au fost cele mai importante realizări în ultimul an? Ce planuri aveți pentru 2022 ?

Ana Andreea Beatrice (A.A.B): În ultimul an am participat la Campionate Europene si Mondiale de lupte libere la categorii de vârstă diferite, U23 si Seniori, unde am reușit să câștig 3 titluri de campioană, consecutiv. Locul 3 la Campionatul European Seniori (2021), Calificare la J.O Tokyo (2021), Locul 1 la Campionatul Mondial U23 (2021), Locul 1 Campionatul European U23 (2022), Locul 1Campionatul European Seniori (2022). Următorul meu obiectiv pentru acest an ar fi o medalie la Campionatul Mondial de Seniori, unde nu am reușit să ocup niciodata o treaptă a podiumului.

Accidentările, cea mai mare provocare pentru un sportiv

R.C: Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ați avut de-a lungul carierei si cum le-ați rezolvat?

A.A.B: Consider că cele mai mari provocări pentru un sportiv de performanță sunt accidentările pentru că te scot din circuit o perioadă și nu este tocmai plăcut să o iei de la 0 mai apoi. La sfârșitul anului trecut am avut o accidentare la genunchi care credeam că o să mă tragă înapoi dar mi-am păstrat calmul, am făcut recuperare și tot ce ținea de mine pentru a mă întoarce pe covorașul de lupte cât mai repede. Îmi place să cred că după fiecare furtună soarele va zâmbi; există o soluție pentru orice problemă. Așa a fost și în cazul meu, după această accidentare au urmat titlurile de campioană, cele mai bune rezultate ale mele din carieră.

R.C: Care este rețeta succesului în lupte?

A.A.B: Nu știu dacă există neapărat o anumită rețetă pentru succes în lupte. În cazul meu a funcționat disciplina, faptul că am fost constantă în pregătire și nu am așteptat să văd rezultate de pe o zi pe alta și ultimul lucru și cel mai important, foarte multă muncă.

R.C: Cum arată programul dumneavoastră zilnic?

A.A.B: Programul meu zilnic atunci când sunt in pregătire pentru un concurs important cuprinde: înviorare 07:45, masă: 08:00, antrenament: 10:00-12:00, masă: 13:00, apoi odihnă, al doilea antrenament: 17:00-19:00. Fac 2 antrenamente zilnic, mai puțin miercuri și sâmbăta când am un antrenament și recuperare (saună + bazin), iar duminica am liber.

Moda și nutriția, pasiunile de dincolo de sport

R.C: Aveți hobbyuri care ar putea fi evidențiate?

A.A.B: Sunt pasionată de modă, iar cât de curând mi-am dat seama ca îmi place să ascult sfaturi și sa învăț lucruri despre nutriție, poate tot din dorința aceasta de a face totul cum trebuie pentru performanță.

R.C: Care credeți că este rețeta pentru a ajunge o femeie de succes?

A.A.B: Din punctul meu de vedere o femeie de succes ar trebui să aibă aceste 3 calități de bază: independența, ambiție și inteligență emoțională.

R.C: Cum v-ați caracteriza într-o singură frază?

A.A.B: Sunt o persoană perseverentă, sensibilă, ambițioasă care ar fi capabilă să înceapă oricând de la 0 orice proiect in viață, sunt însetată să învăț lucruri noi care m-ar putea ajuta atât pe plan profesional cât si personal.