Anadolu Medical Center, spitalul care s-a clasat anul trecut pe locul 1 în top 10 spitale care care au primit cel mai mare număr de pacienţi străini din Turcia, și-a propus să își consolideze poziția și în România prin creşterea numărului de tratamente oncologice dezvoltate multi-disciplinar.
Aproximativ 30% dintre pacienţii străini care apelează anual la serviciile din Turcia ale Anadolu sunt din România. Ţara noastră se situează pe primul loc în topul pacienţilor străini, fiind urmată de Bulgaria cu 20% şi Rusia cu 8%. În 2013, pacienţii români au făcut 5,200 de examinări, 1,580 dintre acestea fiind prima examinare. În ultimii 5 ani, numărul total al pacienţilor români a crescut, în medie, cu 47%.
Circa 60% dintre pacienţii români care au mers în 2013 la Anadolu s-au tratat în cadrul Institutului Oncolologic. Dintre aceștia 27% dintre pacienţi s-au tratat în cadrul Centrului de Oncologie Medicală, 23% în cel de Radioterapie Oncologică şi 10% în cel de Chirurgie Oncologică. Restul pacienţilor (40%) au fost tratați la chirurgie generală, ginecologie, urologie sau hematologie.
Asigurații Alianz Țiriac au reducere
Costul mediu al unei tratament de oncologie medicală (chimioterapie) la Anadolu se situează între 1,000 – 2,700 de euro. Un tratament de radioterapie ce cuprinde 30 de şedinţe atinge, în medie, 11.000 de euro. Un set de 1-7 şedinţe cu Cyberknife are un cost mediu între 7.000 – 8.500 de euro, iar un control PET/CT este aproximativ 1.000 de euro.
Anadolu a încheiat un contract de colaborare cu Allianz Ţiriac prin care asiguraţii acestei companii beneficiază de o reducere de 5% la toate tratamentele efectuate în cadrul centrului medical. Plafonul actual al asigurărilor medicale din România nu acoperă integral tratarea în spitalele din Turcia. Anadolu îşi propune, pe termen mediu, colaborarea cu alte companii de asigurări de sănătate din România.