ANAF a publicat lista datornicilor din primul trimestru din 2023

Lista datornicilor este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016.

Obligaţiile fiscale pentru primul trimestru din acest an sunt aferente perioadei ianurarie 2023 – martie 2023. Fiscul va efectua modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

Obligațiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârșitul trimestrului de raportare și neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligațiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori persoane juridice;

Datele cu caracter personal conținute de lista privind obligațiile fiscale restante au fost colectate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală în conformitate cu prevederile legislației naționale ce reglementează domeniul specific de activitate. Scopul prelucrării prin publicare este îndeplinirea obligației legale ce îi revine în conformitate cu art. 162 din Codul de Procedură Fiscală.

Potrivit dispozițiilor Regulamentului (UE) 2016/679 persoanele ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală beneficiază de dreptul de acces, de rectificare, de ștergere a datelor cu caracter personal, dreptul de restricționare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a-și retrage consimțământul în orice moment, precum și de dreptul de a depune plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ce are sediul în municipiul București, Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1.

Exercitarea drepturilor se poate face printr-o cerere depusă personal sau trimisă prin poștă la sediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală din municipiul București, strada Apolodor nr. 17, sector 5, cod poștal 050741 sau la adresa de e-mail presa@anaf.ro.

AICI puteți vedea lista datorinicilor.