ANAF a redefinit portofoliul de mari contribuabili. Schimbarea va avea loc de la 1 ianuarie 2022

ANAF a informat că noile liste ale contribuabililor, aprobate prin OpANAF nr.1782/2021, aplicabile de la 1 ianuarie 2022, sunt publicate pe portalul www.anaf.ro, secţiunea Infopublice, şi pe pagina de internet a direcţiei generale.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2022, intrã în vigoare prevederile Ordinului Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr.1721/2021, privind organizarea activitãţii de administrare a marilor contribuabili, prin care Agenţia a revizuit criteriile de selecţie a acestora. Ca urmare a acestor reglementări, a fost redefinit portofoliul de contribuabili ce vor fi administraţi la nivelul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili”, a transmis ANAF.

Contribuabilii vizaţi de reîncadrare vor fi informaţi prin intermediul structurilor de specialitate ale Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili sau ale structurilor teritoriale ale Agenţiei, cu privire la noua arondare.

ANAF vrea să lanseze un nou serviciu pentru contribuabili

Anterior, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis că urmează să lanseze un nou serviciu pentru contribuabilii care folosesc portalul Fiscului. Astfel, noul serviciu va fi de tip „Chat” și va permite oamenilor să primească asistență pentru serviciile disponibile pe site-ul instituției.

Astfel, serviciul respectiv va fi lansat în ziua de  22 noiembrie și va fi în fază de testare până la sfârșitul anului. Totodată, va putea fi accesat la următorul link: anaf.ro

„Prin intermediul serviciului de CHAT contribuabilii pot beneficia de asistență în vederea accesării serviciilor disponibile pe portalul instituțional. În situația în care contribuabilii doresc alte informații decât cele cu privire la serviciile disponibile pe portalul ANAF, aceștia sunt rugați să apeleze la celelalte modalități de acordare a asistenței, cum ar fi Call Center ANAF”, a transmis instituția într-un comunicat.

Decizia a fost luată deoarece ANAF dorește să devină o administrație inovatoare și eficientă, capabilă să răspundă provocărilor mediului extern, care să ofere servicii noi și adaptate diferitelor categorii de contribuabili și care să faciliteze conformarea fiscală voluntară.