"Pe statistici ANAF nu stă chiar aşa de rău. Pe sumele pe care le avem în instanţă, care au în spate decizii definitive, în ultimii 5 ani, ANAF câştigă cam 75%. Nu e neapărat foarte bine, dar nici rău. Scopul nostru este să câştigăm cât mai mult. Noi ne ajustăm ca să câştigăm mai mult de 75% din sume. Pe deciziile de soluţionare a contestaţiilor – contestaţiile de peste 5 milioane se soluţionează la o direcţie specializată din Bucureşti, iar contestaţiile sub 5 milioane se soluţionează la 5 servicii de soluţionare din ţară – la direcţia din Bucureşti, contestaţiile care sunt respinse şi care ajung automat în instanţă, tot pe considerentul sumelor procentul de câştig de partea ANAF este de 88%, ceea ce mă îndreptăţeşte să spun că soluţiile de respingere sunt corecte", a spus Doroş.
Şeful Fiscului este, însă, nemulţumit de procentul de 70% înregistrat la nivel de ţară şi a arătat că serviciile de soluţionare ar trebui să ajungă la performanţele consemnate în Bucureşti.
"Ne gândim cum să procedurizăm treaba asta ca să se întâmple. Alt lucru este deranjant în ceea ce priveşte soluţionarea contestaţiilor, procentul mare de contestaţii care sunt suspendate la soluţionare. De fapt aici este problema cea mare şi suspendarea aceasta se întâmplă din cauza plângerilor penale care suspendă soluţionarea pe civil, adică pe bani. Aici pe noi ne preocupă să diminuăm cât de mult procentul", a mai afirmat preşedintele ANAF.