250 de inspectori demarează controale în București, Ilfov și Dâmbovița

Potrivit unui comunicat de presă emis de către ANAF, 130 de inspectori antifraudă fiscală și 120 de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor controlează modul în care operatorii economici din municipiul București, județul Ilfov și județul Dâmbovița respectă legislația.

În timpul acestor controale, ANSVSA urmărește să fie respectate cerințele de trasabilitate și procedurile prin care operatorul economic poate identifica cu exactitate persoana fizică sau persoană juridică de la care s-a aprovizionat și persoana juridică către care a livrat produsele pe care le comercializează.

„În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenței sau a depășirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din București și Constanța.

Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare en-gros a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare, cu precădere în legătură cu legalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor și corespondența cu realitatea a facturilor de achiziție și de vânzare”, scrie în comunicat de presă emis de către ANAF.

Amintim faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pornit războiul împotriva românilor care se află în ilegalitate. Dacă până acum controalele au fost „timide”, cele anunțate recent de către Fisc vor fi extrem de dure, a declarat recent Lucian Heiuș.

Controalele ANAF continuă

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a declarat recent că un agent economic, cu o afacere corectă, nu se poate duce într-un club să cheltuie într-o singură zi zeci de mii de euro. Potrivit estimărilor sale, în ultimii patru ani, aproximativ 20 de miliarde de euro din conturile unor români nu pot fi justificați și nu au fost declarați. El a precizat că sumele se află în conturi bancare sau în investiți imobiliare, bunuri mobile sau în creditări.

În ceea ce privește controalele anunțate de ANAF în următoarea perioadă, Lucian Heiuș a dat asigurări că acestea nu se vor opri curând.

„Niciun agent economic, niciun om cu business corect nu se duce să cheltuie într-o seară la un club 60-70.000 de euro. Niciodată. Un om care știe ce înseamnă să facă o afacere, care se luptă, care are riscuri, care ia credite, care dă salarii la sute, mii de angajați nu face asemenea lucruri”, a declarat recent Lucian Heiuș, într-un interviu acordat Euronews România.

„Au fost 633 de decizii de impunere. Din punctul meu de vedere foarte puține, ținând cont de amploarea fenomenului. Am transmis un mesaj prin care să le spun celor care fac acest gen de infracțiune să se oprească și să înțeleagă că trebuie să se oprească și să declare, și să plătească impozitele și taxele. Nu este nicio șansă să scape (anunțând controalele cu anticipație – n.red.), pentru că ceea ce știm noi astăzi este cert”, a completat Lucian Heiuș.