Compania a plătit datoria la începutul săptămânii, pentru a scăpa de sechestrul pus pe halele de depozitare, de producție și pe birouri, au declarat reprezentanţi ai companiei pentru NewsIn.

în noiembrie, ANAF a pus sechestru pe hala de producţie a companiei Nokia de la Jucu, din cauza unei datorii către stat, ca urmare a unor taxe vamale neplătite.
La vremea aceea, preşedintele ANAF, sorin Blejnar, declara: "Au fost instituite măsuri asiguratorii, în baza codului de procedură fiscală. Astfel de măsuri se iau când există pericolul ca debitorul să-şi înstrăineze sau să-şi risipească activele". El a mai precizat că ANAF a început un control în 2009 pe care l-a finalizat zilele trecute. "Măsurile asiguratorii nu periclitează activitatea societăţii", mai adăuga atunciBlejnar.

La sfârşitul lunii septembrie, Nokia a anunţat închiderea fabricii de la Jucu, decizie a afectat 2.200 de persoane. Compania finlandeză a inaugurat fabrica de la Jucu în 2008, după ce a investit 60 milioane de euro. Nokia închisese anterior o fabrică din orașul Bochum, Germania.

Citește și: Fiscul pune sechestru pe fabrica Nokia din Jucu pentru încălcarea regimului vamal