Un nou anunţ important făcut de preşedintele ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală), Lucian Heiuş.
Protocol între ANAF şi ITM pentru combaterea muncii la negru. Lucian Heiuş: E unul din jaloanele din PNRR
Şeful Fiscului a detaliat planurile pe care instituţia sa le are cu privire la combaterea muncii la negru. Controalele pentru stoparea acestui fenomen vor începe în luna iulie, un protocol în acest sens fiind încheiat între ANAF şi ITM, a precizat Heiuş.
Preşedintele ANAF a explicat că necesitatea acestor controale este dată şi de către unul dintre jaloanele din PNRR.
„Demarăm tot în luna iulie şi aceste controale pentru combaterea muncii la negru, este o evaziune şi asta.
Sunt echipe mixte ale Antifraudei, ale ITM, s-au selectat deja, se fac analize de risc. Este unul din jaloanele din PNRR”, a declarat Lucian Heiuş pentru Profit News TV.
În plus, şeful Fiscului a transmis că a insistat ca toate aceste controale realizate de ANAF să fie realizate numai în baza analizelor de risc.
„S-a identificat un număr important de societăţi, urmează să se facă aceste verificări să vedem dacă într-adevăr descoperim persoane care lucrează fără acte”, a mai spus Lucian Heiuş, potrivit News.ro.
Românii care au tranzacţionat criptomonede, luaţi la puricat de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală
Tot inspectorii ANAF au de gând să-i controleze la sânge şi pe românii care au tranzacționat criptomonede în ultimii șase ani.
Potrivit Fiscului, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală efectuează mai multe controale care vizează verificarea veniturilor obținute în perioada 2016-2021 din tranzacționarea criptomonedelor.
Sursa citată precizează că deja au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 cetățeni români.
În ceea ce privește realizarea tranzacțiilor, ANAF susține că acestea au fost făcute prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX ș.a.
În jur de 48,67 milioane euro au fost omiși de la declarare parțial, sau integral. Sursa citată mai arată că au fost deja emise mai multe decizii de impunere pentru o sumă totală ce depășește 2 milioane de euro.
„Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omiși de la declarare, parțial sau integral.
Până în prezent, pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de cca. 2,10 milioane euro”, se arată într-un comunicat al ANAF.