ANAF-ul a închis şi XEROX-ul de la Universitate. „E strigător la cer, ne-au pus lacătul pentru 5 lei”

Peste 170 de magazine şi localuri au fost închise în întreaga ţara de către agentii Antifraudă, după ce a intrat în vigoare, de la 1 martie, noua Ordonanţa de Urgenţă ce permite sigilarea acestora pentru sume nejustificate găsite în casa de marcat. Printre acestea şi un centru de copiere din Pasajul de la Universitate, din Capitală. Inspectorii au găsit 5 lei în plus în gestiune care nu erau justificaţi pe bonul fiscal.

Pentru  cei 5 lei găsiţi în plus, inspectorii au dat o amendă de 6000 de lei şi au închis temporar centrul de copiere şi printare din Pasajul Universităţii. Firma de la Universitate mai are un punct de lucru la suprafaţă, în Piaţa Universităţii, în apropiere de intrarea în parcare.

„Ne-au închis pentru că au găsit un tips( n.r. ciubuc) de 5 lei. De exemplu, vine un client şi face o copiere la 70 de bani, îmi lasă 1 leu şi pleacă, şi acele tips-uri se strâng. Pentru chestia asta ne-a închis punctul de lucru din pasaj. Ne-am şi rugat de dânşii să nu ne pună şi sigiliu pentru că noi acolo avem utilajele care sunt de 10.000 de euro. Ne-am rugat cam o jumătate de oră de ei. Au un comportament de parcă ei erau stăpânii noştri. Şefului meu da, ok, îi permit să ţipe la mine, dar nu la oricine. Adică, până la urmă, cine eşti tu, ANAF-ul? Şi, ok, vii şi mă controlezi, şi ce faci? Vii să ţipi la mine? N-ai nici măcat cei 7 ani de acasă”, a spus Radu Socaciu, reprezentantul centrului Copi&Print.

„Amenda este de peste 6.000 de lei. Şi cu închiderea punctului de lucru. E strigător la cer. Dacă mă prindea cu 1.000 de lei, cu 500 de lei, cu 300 de lei peste, bun, mai spuneam, nu aveam nicio justificare. Dar din moment ce noi avem copiere, unde cred că avem printre cele mai mici preţuri, vine clientul, pleacă satisfăcut şi mai lasă şi ăia 30 de bani sau 25 de bani, măruntul”, a mai spus Radu Socaciu.

Centrul de copiere de la Universitate nu este singurul închis în zonă. Alte două  magazine de la metrou, unde se vindeau fructe şi produse alimentare au fost închise în urma controalele comisarilor de la ANAF. Însă, acest lucru îl ştiu numai vecinii chişcurilor respective, niciun anunţ nu spune că pe acolo au trecut inspectorii ANAF.

SURSA: gandul.info

CITEŞTE ŞI ANAF susține că a închis Pub18 pentru o sumă mult mai mare decât cea pretinsă de patroni

 

ANAF: „Eforturile depuse de Directia Antifrauda”, prezentate in mod eronat

ANAF consideră că "selecţia prin omisiune" a acţiunilor instituţiei în vederea "conceperii materialelor de presă" nu face altceva decât să contribuie "într-o manieră consistentă" la informarea defectuoasă, prezentând "în mod eronat eforturile depuse de Direcţia Antifraudă".
 

“Reiterăm pe această cale şi faptul că acţiunile de combatere a micii evaziuni reprezintă o linie secundarã de activitate a ANAF, tratatã însã cu aceeaşi seriozitate de către ANAF. Linia prioritarã de acţiune a DGAF este reprezentată de analiza, investigarea şi instrumentarea cazurilor de fraudă fiscală organizată sistematică”, se arată într-un comunicat transmis de ANAF, în care sunt reluate rezultate ale activităţii Direcţiei Antifraudă în 2014 şi în primele două luni din acest an.

Potrivit ANAF, 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Direcţia Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procenajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizărilor penale înaintate organelor de anchetă.