Surse judiciare au precizat că această convocare este "o procedură normală", fără să ofere alte detalii şi refuzând să se pronunţe asupra posibilităţii ca Didier Lombard să fie inculpat.

Într-un articol publicat miercuri de cotidianul Le Monde, Lombard afirmă că în perioada cât a condus respectiva companie, între anii 2005 şi 2010, a fost nevoit să aplice o serie de "planuri indispensabile pentru supravieţuirea societăţii", dar susţine că acestea "nu au fost îndreptate împotriva angajaţilor, ci erau menite să salveze compania şi locurile de muncă şi să ofere angajaţilor noi oportunităţi în noua lume digitală", pregătindu-i pe aceştia în domeniul noilor tehnologii.

El a mai declarat că a urmărit "angajarea de tinere talente pregătite pentru lumea digitală şi pregătirea retragerii masive a salariaţilor" angajaţi în anii 1980. Fostul director al France Telecom a mai ţinut să afirme că a luat măsuri ca "fiecare salariat afectat de un transfer să se poată orienta către o nouă carieră beneficiind de sprijin în formarea sa", astfel încât "aceste transferuri să aibă un efect minim" asupra angajaţilor.

Dar un raport al Inspectoratului Francez de Muncă sprijină ideea unei legături între aceste sinucideri şi politica de personal aplicată de compania de stat France Telecom. Autorii raportului critică în special modul de organizare a activităţii, metodele de gestiune caracterizate prin hărţuirea angajaţilor şi "politica de reorganizare şi conducere" aplicată în cadrul companiei în anul 2006 pentru a se renunţa la 22.000 de angajaţi.
Sursa: Agerpres