Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a elaborat un chestionar prin intermediul căruia vrea să identifice cele mai potrivite metode pentru introducerea Serviciul Universal şi asigurarea accesului populaţiei la un set minim de servicii de comunicaţii.

Prin Serviciul Universal (SU) se înţelege dreptul tuturor utilizatorilor finali de pe teritoriul României de a beneficia de anumite servicii de bază, la un anumit nivel de calitate, indiferent de localizarea geografică şi la tarife accesibile.

Serviciile incluse în sfera SU cuprind furnizarea accesului la reţeaua publică de telefonie, la punct fix, alături de serviciul de informaţii privind abonaţii şi punerea la dispoziţie a registrelor abonaţilor şi accesul la telefoanele publice cu plată.

Anul trecut, instituţia a finalizat prima etapă de implementare a noii Strategii Naţionale pentru SU în domeniul comunicaţiilor, constând în realizarea unui studiu pentru identificarea acelor localităţi în care este necesară instalarea de reţele de comunicaţii.

ANCOM invită toate persoanele interesate să transmită până la 19 aprilie 2010 răspunsurile la întrebările din chestionarul publicat pe pagina de internet a instituţiei.

SURSA: Mediafax