Andreea Marin a fost recent internată și a petrecut o săptămână sub îngrijirea medicilor, chiar după ce a fost premiată pentru gala pe care a organizat-o.
Andreea Marin, internată pentru epuizare
Andreea Marin s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate, fiind diagnosticată cu burnout. Aceasta a dus la internarea sa timp de o săptămână. Vedeta a petrecut o săptămână sub îngrijirea medicilor, chiar după ce a fost premiată pentru gala pe care a organizat-o.
Fosta Zână de la Surprize Surprize a avut o săptămână infernală, fără somn timp de 48 de ore, înainte de gala pe care a organizat-o și prezentat-o. Oboseala și-a spus cuvântul, iar vedeta a ajuns pe mâinile medicilor, fiind necesară o internare de o săptămână.
„A fost nevoie de o săptămână de analize pentru a ne da seama că am burnout, pentru a ne da seama ce este cu mine. Nu am dormit 48 de ore, deloc.
Dacă îți propui să stai într-un fotoliu, comod, 48 de ore, nu vei reuși. Dacă te agiți, dacă muncești, dacă ești într-o viteză 48 de ore, și apoi ești în fața a 1000 de oameni în sală, în fața tuturor echipelor de televiziune prezente acolo, dai interviuri, faci gala, esti și producător și prezentator, intri într-o temere, e copleșitor din punct de vedere al emoțiilor. Nesomnul nu este deloc o idee bună, nu am să mai fac asta, m-am învățat minte și rezultatele…
Nu am dormit pentru că nu apucam să termin tot ce aveam de făcut, oricum nu am reușit, am reușit să termin în proporție de 80% din tot ce mi-am propus. Dar era acea teamă că nu voi reușii să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus. Eram o echipă frumoasă, dar puțini ca număr și în sală erau peste 1000 de oameni, sute de oameni de coordonat, nu a fost deloc ușor”, a declarat vedeta, scrie spynews.ro
Lipsa pauzelor și neodihna au afectat sănătatea Andreei Marin, care a ajuns pe mâinile medicilor. Vedeta a realizat, în urma sfaturilor primite, că moderația este cuvântul cheie după care trebuie să se ghideze acum și că trebuie să se asigure că totul în viața ei se desfășoară cu măsură.
Ce este burnout-ul și cum îl tratăm?
Sindromul burnout sau sindromul epuizării profesionale devine din ce în ce mai comun în lumea modernă. Această afecțiune complexă se manifestă prin epuizarea mentală, fizică și emoțională, rezultată ca răspuns la factori de stres excesiv acumulat pe termen lung. O altă componentă nefericită asociată este că, spre deosebire de stresul intens, sindromul burnout se leagă de modificări afective și cognitive. Acesta provoacă depersonalizare, o stare de epuizare copleșitoare, precum și sentimente de cinism, detașare și o percepție de ineficiență și lipsă de realizare.
Pentru a îndrepta situația, trebuie să ne îndreptăm atenția spre sursele de stres care ne afectează. Este crucial să ne stabilim limite sănătoase, să ne oferim timp pentru odihnă și recreere, să ne lăsăm conduși de tehnicile de relaxare care ne conectează la sinele nostru. O alimentație echilibrată și exercițiile fizice regulate sunt la fel de importante, dar nu trebuie să uităm nici de sprijinul celor din jur, pentru că, în acest dans al vieții, suntem cu toții interconectați.