Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, spune că angajaţii din companiile de stat ar trebui să accepte o reducere a salariilor, „din solidaritate”, deşi nu există această obligativitate privind negocierile cu FMI.

„Deşi nu am negociat cu Fondul Monetar Internaţional despre reducerile de salarii în companiile de stat, eu cred că ar trebui cu toţii să fim solidari şi să facem un efort, dacă tot suntem în această situaţie delicată. Probabil Ministerul Finanţelor Publice va analiza acest aspect”, a spus Videanu.

Toate veniturile ar trebui impozitate

Altfel, ministrul consideră totodată că România trebuie să intre într-o nouă eră a contribuţiilor la stat şi că orice venit trebuie să fie impozitat.

„Orice venit va trebui să se impoziteze, astfel ca sarcina fiscală să nu se pună pe 3-4 milioane de oameni, la un cuantum care se va stabili astfel ca toţi să contribuim la dezvoltarea statului. Nu e corect ca sarcina fiscală să stea doar pe 3-4 milioane de oameni, iar zone foarte largi să nu fie impozitate”, a menţionat Adriean Videanu.

Ministrul economiei a precizat de asemenea că este dispus să-şi doneze salariul.
„Salariul meu este public, nu am niciun fel de problemă. Nu aş vrea să fac public un demers, oricum realizez un anumit gest de caritate, dar este o problemă intimă a fiecăruia. Dacă oficial se pune problema donării, o voi face, sigur”, a afirmat acesta.