Companiile din IT din Statele Unite, dar şi de la noi se confruntă cu o mare lipsă de ingineri software şi de specialişti IT în general.
Pentru ca angajaţii săi să fie foarte multumiţi, Google a decis să apeleze la serviciile celor de la TaskRabbit, o companie care intermediază locuri de muncă ieşite din comun.
Astfel, angajaţii Google aflaţi în cele cinci zone metropolitane unde Task Rabbit activează beneficiază de servicii precum curăţarea apartamentului, plimbarea câinelui, ducerea gunoiului, gătitul, asamblarea mobilei de la Ikea, efectuarea de livrări etc.
Leah Busque, fondatoarea TaskRabbit, a declarat că angajaţii Google beneficiază de TaskRabbit ca un serviciu sponsorizat, fară să ofere alte detalii.
Acesta a mai declarat doar că lucrează şi cu alte mari companii care oferă astfel de beneficii angajaţilor lor.
“Firmele apelează la serviciile noastre pentru ca angajaţii să uite de micile griji cotidiene şi să se concetreze mai bine la muncă şi să aibă rezultate pozitive”, a spus Busque.
Cel mai mare concurent pentru Google pe piaţa forţei de muncă este Facebook. Cei de la Facebook spun că Google a oferit unor angajaţi bonusuri de jumătate de milion de dolari pentru a nu pleca. Alte companii care caută disperate angajaţi calificaţi sunt Amazon, Twitter, Foursquare şi Zynga.
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/BR006eBBAVE?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/BR006eBBAVE?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
SURSA: gawker.com