Cei o mie de angajaţi ai Intfor Galaţi, producător de ţevi şi tablă, vor fi trimişi în concedii fără plată câte zece zile, prin rotaţie, ca urmare a faptului că stocurile de materie primă s-au epuizat, a declarat, vineri, managerul societatăţii metalurgice, Andrei Lişinschi.

„O mie de angajaţi de la Intfor vor intra în concediu fără plată prin rotaţie. Acest sistem se va aplica de la 15 august până la 15 septembrie, iar fiecare salariat va sta acasă zece zile. Primul grup de 225 de muncitori va intra în concediu fără plată de sâmbătă”, a declarat managerul Intfor.

Lipsă de materii prime, lipsă de activitate

Lişinschi a precizat că motivul acestei decizii este că societatea şi-a epuizat stocurile de materie primă necesare fluxului de producţie şi că niciun furnizor nu poate livra cantitatea solicitată.

„În trecut am avut un contract cu ArcelorMittal Galaţi, dar aceştia ne-au spus că nu ne pot livra cantităţile de materie primă solicitate. Am colaborat în trecut şi cu furnizori din străinătate, dar şi în această situaţie am fost anunţaţi că s-au diminuat capacităţile de producţie şi că nu se pot onora comenzile noastre. Aşa se explică faptul că am rămas fără materie primă”, a mai spus directorul general al Intfor.

Acesta a estimat că pierderile din această perioadă ating 1 – 2 milioane de euro pentru că firma are contracte cu beneficiari, pe care însă nu le poate onora.

Intfor, parte a grupului Profiland, este producător de ţevi din oţel, profile formate la rece, alte confecţii metalice şi tablă.

SURSA: Mediafax