Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a efectuat o vizită la Cartierul General al Forțelor Aeriene Regale Iordaniene și la Centrul de Instruire al Forțelor pentru Operațiuni Speciale Regele Abdullah al II-lea din Amman, unde și-a exprimat convingerea că cooperarea militară româno-iordaniană poate fi extinsă, inclusiv prin schimburi de experiență și instruire în operarea și întreținerea aeronavelor F16.
Ministerul Apărării Naționale (MApN) informează că, în ultima parte a vizitei oficiale în Regatul Hașemit al Iordaniei, ministrul Angel Tîlvăr a asistat la prezentări ale experților militari iordanieni cu privire la capacitățile de instruire disponibile și la pregătirea de specialitate certificată conform standardelor NATO.
Ministrul Angel Tîlvăr a avut o discuție cu comandantul RJAF
MApN a relatat vineri că, în timpul vizitei la sediul Forțelor Aeriene Regale Iordaniene (RJAF), ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o discuție cu comandantul RJAF, generalul-maior Mohammad Hyasat. Oficialul român a subliniat disponibilitatea României de a colabora în domeniul forțelor aeriene, care include instruirea și schimbul de expertiză în operarea și întreținerea aeronavelor F16.
”La sediul Forţelor Aeriene Regale Iordaniene (RJAF), oficialul român a avut o convorbire cu generalul-maior Mohammad Hyasat, comandantul RJAF. În cadrul întrevederilor, a evidenţiat deschiderea României cu privire la cooperarea în domeniul forţelor aeriene, inclusiv instruirea şi schimbul de experienţă în deservirea şi operarea aeronavelor de tip F16”, a transmis, vineri, MApN.
Ministrul Apărării Naționale a vizitat facilități avansate ale unei unități
În timpul vizitei sale în Iordania, ministrul Angel Tîlvăr a avut, de asemenea, discuții cu generalul de brigadă Raed Al-Dora, comandantul Centrului de Instruire a Forțelor pentru Operațiuni Speciale Regele Abdullah al II-lea, și a vizitat facilitățile avansate ale acestei unități de elită.
Tîlvăr a lăudat colaborarea robustă dintre forțele speciale române și iordaniene, menționând rezultatele de succes ale programelor comune de instruire, participarea la exerciții și perspectivele pentru proiecte de dezvoltare viitoare.
El a evidențiat contribuția experților militari iordanieni la pregătirea continuă a luptătorilor de elită români din regiune, în special cu ocazia celebrării, la 1 martie, a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale ale Armatei Române.