Angela Merkel, în centrul unei noi controverse. Un ministru din Guvernul său și-a plagiat teza de doctorat

Angela Merkel

Sursă: Dreamstime

Ministrul federal al familiei, Franziska Giffey (SPD), va fi lăsat fără titlul de doctorat din cauza acuzațiilor de plagiat, a transmis recent presa germană. Trebuie menționat că aceasta este cea mai importantă candidată a partidului său la Berlin pentru alegerile parlamentare din 2021.

Angela Merkel, în centrul unei noi controverse

Ministrul federal al familiei, Franziska Giffey, este eliminat de la doctoratul obținut la Universitatea Liberă (FU) din Berlin, conform informațiilor transmis luni de către businessinsider.de

Comitetul de examinare al Universității Libere s-a pronunțat în favoarea retragerii doctoratului lui Giffey. Conform raportului, universitatea investiga de la începutul anului acuzațiile de plagiat împotriva politicianului social-democrat. Potrivit sursei menționate, 119 pasaje text pe 76 din cele 205 de pagini ale tezei de doctorat realizate de Franziska Giffey au fost plagiate.

Este cea mai importantă candidată a partidului său pentru alegerile parlamentare

Inițial, Universitatea din Berlin doar a mustrat-o pe social-democrata de 43 de ani din Brandenburg, în ciuda acuzațiilor, într-o primă decizie din octombrie 2019. Franziska Giffey este ministru federal pentru familie, seniori, femei și tineret în Marea Coaliție (GroKo) a cancelarului Angela Merkel din martie 2018. În calitate de președintă a SPD din Berlin, Franziska Giffey este cea mai importantă candidată a partidului său pentru alegerile parlamentare din 2021 din capitală.

Acolo SPD guvernează în prezent într-o coaliție cu Verzii și Stânga. Alegerile pentru parlamentul de land sunt programate pentru 26 septembrie 2021, adică pentru ziua alegerilor federale din 2021. Franziska Giffey a studiat științe politice și a obținut doctoratul la Universitatea Liberă din Berlin în 2010.

Lovitură totală pentru Angela Merkel

Anterior, o lege importantă, asumată de cancelarul german, a fost declarată neconformă cu drepturile fundamentale. Este vorba despre legea climei, care fixează o reducere până în 2030 a emisiilor. Obiectivele acesteia „nu sunt conforme drepturilor fundamentale, în măsura în care nu sunt prevăzute suficiente exigenţe pentru reducerea ulterioară a emisiilor, începând cu anul 2031”, a scris cea mai înaltă instanţă a Germaniei într-un comunicat.

France Presse mai spune că au fost depuse patru plângeri împotriva acestei legi de către asociaţii pentru protecţia mediului, care estimează că obiectivele fixate nu permit combaterea suficientă a încălzirii climatice.

Sursă foto: Dreamstime