Angela Merkel cutremură Europa. Fostul cancelar al Germaniei trimite o undă de șoc. Aceasta a reacționat public pentru prima oară la cele mai recente declarații făcute de Vladimir Putin.
Menționăm faptul că liderul de la Moscova a amenințat că va utiliza armele nucleare în orice moment, având în vedere tensiunile accentuate odată cu războiul din Ucraina. Deși alți lideri europeni precizau că această declarație este un semn de slăbiciune, Angela Merkel, care l-a și cunoscut personal pe Vladimir Putin spune că realitatea este cu totul alta.
Mai exact, oficialul german precizează că toate declarațiile liderului de la Moscova trebuie luate în serios. Aceasta susține că nu este vorba despre un semn de slăbiciune cum spun alții, și mai degrabă un semn de înțelepciune politică, dacă sunt luate în serios.
Angela Merkel, despre amenințările lui Vladimir Putin
„Trebuie să luăm în serios cuvintele lui Putin și să nu le respingem ca fiind bluff. Nu este un semn de slăbiciune, ci un semn de înțelepciune politică, dacă le luăm în serios”, a spus Angela Merkel, conform Newsingermany.com.
În timp ce Angela Merkel avertizează cu privire la planurile lui Vladimir Putin, Germania rămâne pe poziție. Actualul cancelar german, Olaf Scholz, a anunțat public că Berlinul își menține poziția față de teritoriile ucrainene ocupate unde Rusia a organizat referendumuri pe parcursul ultimelor zile.
„Nu vom accepta rezultatele acestor simulacre de referendumuri, iar sprijinul nostru pentru Ucraina nu va fi diminuat”, a declarat Scholz pentru ediţia de miercuri a publicaţiei Neue Osnabrücker Zeitung.
Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei
Totodată, acesta a mai adăugat că Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei și să de asemenea să prevină un conflict direct între Rusia și NATO.
„Germania sprijină Ucraina cât de bine poate şi în acelaşi timp face tot posibilul pentru a preveni un conflict direct între NATO şi Rusia”, a spus cancelarul german. El a adăugat că acest lucru reflectă dorinţa majorităţii cetăţenilor germani.
Amintim că în luna februarie a acestui an, cancelarul Germaniei a anunţat o creştere masivă a cheltuielilor pentru apărare, precizând că acestea vor depăşi pragul de 2% din PIB stabilit ca angajament de statele membre NATO, în contextul în care conflictul din Ucraina a forţat Berlinul să-şi regândească politica externă şi de securitate