'În momentul de faţă avem 99 de localităţi recepţionate, de la 31 decembrie 2015 în proiectul Ro-Net. De asemenea, sunt vreo 400 de autorizaţii de construcţie obţinute la momentul acesta. Se află în lucru restul de autorizaţii pentru 783 de localităţi. Termenul de finalizare a proiectului Ro-Net – faza II – este sfârşitul acestui an, şi sperăm să reuşim cu colegii de la ANCOM şi de la Telekom, aceştia din urmă concesionarii proiectului, să ne încadrăm în termene. În cele 99 de localităţi, recepţionarea construcţiei a fost finalizată. ANCOM a făcut auditul tehnic, toate elementele funcţionează, dar nu sunt date în folosinţă încă. Ro-Netul creează infrastructura, iar accesul din punctul de prezenţă către utilizatorul final depinde de Telekom', a afirmat Anghelescu.
Demararea proiectului Ro-Net, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în valoare totală de 377,8 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă /FEDR/ de 252,28 milioane lei, a fost anunţată la jumătatea lunii ianuarie 2015, de către ministerul de resort.
Reţeaua de distribuţie ar urma să aibă o lungime de aproape 4.900 de kilometri şi ar fi trebuit să se finalizeze în decembrie 2015.
Cei doi operatori desemnaţi să implementeze proiectul până la 31 decembrie 2015, în urma licitaţiei organizate de MSI, sunt Telekom Communications şi Telekom Mobile.
La începutul lunii noiembrie 2014, Comisia Europeană a aprobat contribuţia financiară pentru proiectul Ro-Net, în valoare de aproximativ 85,6 milioane de euro, prin care 783 de localităţi identificate ca 'zone albe' vor beneficia de internet broadband. AGERPRES