Anglia, îngrijorată cu privire la numărul creștinilor, în timp ce Franța este preocupată de senatoarea rusofilă care este la conducerea Adunării Parlamentare NATO
O anchetă guvernamentală din Anglia, publicată de The Guardian, arată că mai puțin de jumătate din populație se consideră creștină, un aspect care nu s-a mai întâlnit până acum în istorie și care riscă să fie ireversibil. Într-o anchetă guvernamentală se arată că aceste schimbări sunt importante într-o țară care are o biserică oficială, precum cea anglicană.
Rezultatele recensământului care arată că Anglia nu mai este o țară majoritar creștină au stârnit apeluri pentru încetarea rolului bisericii în parlament și în școli, în timp ce Leicester și Birmingham au devenit primele orașe britanice cu „majorități minoritare”.
Pentru prima dată în cadrul unui recensământ, mai puțin de jumătate din populația Angliei și a Țării Galilor – 27,5 milioane de persoane – s-au descris ca fiind „creștini”, cu 5,5 milioane mai puțin decât în 2011. Aceasta a declanșat apeluri pentru o reformă urgentă a legilor care impun predarea și cultul creștin în școli și pentru ca episcopii Bisericii Anglicane să facă parte din Camera Lorzilor.
În întreaga Anglie și Țara Galilor, populația musulmană a crescut de la 2,7 milioane de persoane în 2011 la 3,9 milioane în 2021. În timp ce 46,2% dintre persoane au declarat că sunt creștine, 37,2% au declarat că nu au nicio religie – echivalentul a 22 de milioane de persoane. Dacă tendințele actuale se mențin, în decurs de un deceniu vor fi mai mulți oameni care nu au nicio religie decât creștinismul.
Multe dintre cele mai mari scăderi ale creștinismului au avut loc în unele zone din nordul Angliei, unde, în urmă cu doar un deceniu, șapte din zece persoane se declarau creștine, în timp ce acum doar jumătate sunt creștine.
Datele recensământului din 2021 privind etnia, religia și limba, publicate marți de Oficiul Național de Statistică, au mai arătat că 59,1% din locuitorii din Leicester și 51,4% din locuitorii din Birmingham provin acum din grupuri etnice minoritare, 81,7% din populația Angliei și a Țării Galilor este în prezent albă, inclusiv non-britanică, în scădere de la 86% în 2011.
De asemenea, datele au mai arătat că populația aparținând minorităților etnice a crescut de la 14% în 2011 la 18,3%. Dintre acestea, 9,3% din populație este de origine britanică asiatică, în creștere de la 7,5%, 4% este de culoare, de origine britanică neagră, galeză neagră, caraibiană-africană și africană, în creștere de la 3,3%, iar 5% sunt de origine mixtă și de alte etnii, în timp ce limba română este limba cu cea mai rapidă creștere, 472.000 de persoane descriind în prezent această limbă romanică drept limba lor principală. Poloneza este cea mai frecventă limbă principală, în afară de engleză sau galeză, scrie The Guardian.
Jack Ma s-a refugiat în capitala Japoniei
În timp ce Anglia este preocupată cu schimbările prezentate anterior, China își continuă represiunea împotriva sectorului tehnologic și a celor mai puternici oameni de afaceri, cea ce l-a determinat pe Jack Ma, fondatorul companiei Alibaba, să se refugieze la Tokyo.
Fondatorul Alibaba, care a dispărut din atenția publicului în urmă cu doi ani după ce a supărat autoritățile chineze cu un discurs pe care l-a ținut, locuiește în centrul orașului Tokyo împreună cu familia, bucătarul personal și agenții de pază de aproximativ șase luni, potrivit unui raport publicat de Financial Times, care citează surse potrivit cărora miliardarul a vizitat izvoare termale și stațiuni de schi din afara capitalei și a făcut călătorii regulate în SUA și Israel.
Discursul lui Ma a stimulat o represiune dramatică în domeniul tehnologiei, inclusiv o reorganizare forțată de stat a Ant Group, pe care el a fondat-o, și o amendă de 2,8 miliarde de dolari impusă Alibaba pentru abuzuri antimonopol, se arată în raport, adăugând că „activitățile sale sociale se concentrează în jurul unei mici mâini de cluburi private ale membrilor” din districtul elegant Ginza, iar persoanele din mediul artistic modern local au declarat că Ma a devenit un colecționar entuziast și chiar a început să picteze acuarele.
Postările COVID de pe Twitter nu mai sunt cenzurate
China este una dintre țările care cenzurează foarte mult, însă acest lucru nu se mai poate spune despre platforma Twitter, cea cumpărată recent de Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X.
Twitter a declarat că a încetat să mai aplice o politică menită să împiedice răspândirea dezinformării COVID-19, în timp ce noul proprietar Elon Musk – care a intrat anterior în conflict cu oficialii americani în legătură cu normele de siguranță în caz de pandemie – continuă să își refacă politicile de moderare a conținutului.
Mișcarea vine după ce mercurialul miliardar a restabilit o serie de conturi pe rețeaua de socializare care fuseseră anterior interzise pentru încălcarea regulilor sale de conținut, cum ar fi cel al fostului președinte american Donald Trump.
„Începând cu 23 noiembrie 2022, Twitter nu mai aplică politica Covid-19 privind informațiile înșelătoare”, se arată într-un mesaj postat pe o pagină web de transparență a Twitter, scrie The Japan Times.
Președintele Adunării Parlamentare NATO este o femeie care, de-a lungul timpului, și-a arătat susținerea pentru regimul de la Moscova
Revenind pe continent, presa din Franța aduce în prim plan faptul că președintele Adunării Parlamentare a NATO este senatoarea franceză Joëlle Garriaud-Maylam, cunoscută ca fiind rusofilă. Senatoarea, care este și colonel în rezervă, a arătat de-a lungul timpului că este o susținătoare a lui Putin.
De asemenea, ea a fost invitat, toamna trecută, la nunta Marelui Duce moștenitor al Romanovilor, cea care a avut loc în Sankt-Petersburg. Pe rețelele de socializare ale acesteia au apărut numeroase poze cu diverse personalități, printre care și cu Aleksandr Dughin, cel despre care Joëlle Garriaud-Maylam spune că este un pasionat politolog.
Site-urile de experți francezi în geopolitică și lumea serviciilor secrete arată că Senatul francez, dar și serviciile secrete, sunt neliniștite cu privire la alegerea acesteia în fruntea Adunării Parlamentare a NATO. De asemenea, aceleași site-uri arată că Joëlle Garriaud-Maylam a efectuat o vizită în Crimeea, după ce a fost invitată de către autoritățile ocupante ruse.
Joëlle Garriaud-Maylam este una dintre persoanele politice care a cerut anularea sau ușurarea sancțiunilor impuse împotriva Federației Ruse, în timp ce, în perioada pandemiei, ea lăuda vaccinul rusesc Sputnik.
Radio Europa Liberă Moldova scoate la iveală un aspect important. Senatoarea Joëlle Garriaud-Maylam, care îl lăuda pe ideologul Aleksandr Dughin, cel care îndeamnă la anexarea unor țări vecine cu Rusia pentru a reface vechiul spațiu sovietic, a publicat pe Twitter, anul trecut, mai multe mesaje cu laude pentru poliția rusă, după ce opozantul Aleksei Navalnîi a fost condamnat.
Acum, după ce a fost aleasă președinte al Adunării Parlamentare a Alianței Atlanticului de Nord (NATO), pe pagina oficială a Alianței se arată că senatoarea Joëlle Garriaud-Maylam condamnă Rusia și sprijină Ucraina.