Dupa ce producatorul american de bere Anheuser-Busch a anuntat respingerea ofertei de preluare venita din partea rivalului InBev, in valoare de 46,3 miliarde dolari, considerand-o inadecvata, acesta a hotarat sa reia totusi discutiile cu grupul belgian, conform The New York Times.

Surse apropiate afacerii au afirmat ca reprezentantii Anheuser-Busch au inceput o serie de discutii cu cei de la InBev privind o preluare in termeni amiabili, insa este probabil ca acestea sa fie sortite esecului. Se pare ca grupul belgian este dispus sa ofere mai mult de 65 de dolari pentru o actiune a producatorului american, suma care a reprezentat oferta initiala.

In cazul in care va incheia aceasta afacere, Anheuser-Busch se va lovi de un deazacord venit din partea autoritatilor si a localnicilor care au incercat sa sustina independenta sa pana in acest moment.

Daca tranzactia va avea loc, ar pune capat unei perioade de o luna de ostilitati intre cele doua companii producatoare de bere. Totodata, fuziunea lor va duce la formarea celei mai mari retele de producere si distributie de bere din intreaga lume, devansand compania SABMiller.

Sursa: The New York Times