Mircea Dinescu a încălcat regimul incompatibilităţilor întrucât a deţinut funcţia de membru al CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii) în paralel cu cea de administrator la firme private, se arată într-un comunicat al ANI (Agenţia Naţională de Integritate).

Potrivit ANI, membrilor Colegiului CNSAS li se aplică regimul incompatibilităţilor prevăzut pentru ministri şi secretari de stat.

Instituţia arată că Dinescu a fost numit în Colegiul CNSAS în martie 2006. În paralel, a deţinut funcţia de administrator al Agroindustriala Giubeca, funcţie pe care a preluat-o din februarie 2004, iar din decembrie 2008, a devenit administrator şi al Grădina cu Vişini SRL. Citiţi aici mai mult despre afacerile lui Mircea Dinescu.

În comunicatul ANI se arată că Mircea Dinescu a fost informat cu privire la declanşarea procedurii de verificare a averii prin mandat poştal. De asemenea, din momentul în care este informat asupra conflictului de interese, are la dispoziţie 15 zile pentru a face contestaţie.

Pe lângă Dinescu, ANI a comunicat în ultimele zile că a constatat nereguli la alţi politicieni importanţi: Mircea Geoană şi Sorina Plăcintă.