Compania farmeceutica Terapia Ranbaxy a primit de la ANM (Agentia Nationala a Medicamentului) autorizatia pentru lansarea a 20 de noi produse, informeaza un comunicat al companiei. Cele 20 de medicamente vor fi lansate de companie in perioada urmatoare si fac parte din planul Terapia Ranbaxy de lansare in Romania a 40 de noi produse in 2007.  

“Lista APP-urilor acordate de catre Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) contine produse din diferite arii terapeutice dar in special din ariile: cardiovascular, antibiotice sau Sistem Nervos Central,” a declarat Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy. 

Potrivit lui Damian aceste noi lansari fac parte din strategia producatorului indian de a aduce pe piata farmaceutica romaneasca produse de nisa cu valoare adaugata la preturi accesibile. 

Producatorul roman de medicamente generice Terapia S.A. a fost infiintat in 1921 si a fost achizitionat in 2006 de producatorul indian de medicamente Ranbaxy. Terapia Ranbaxy  are peste 1200 de angajati si a inregistrat in anul 2006 o crestere de aproximativ 50% fata de 2005. In 2007 acesta isi propune sa lanseze peste 40 de produse noi. Terapia Ranbaxy a obtinut anul acesta autorizatia de fabricatie si import conform standardelor si normelor UE.

Ranbaxy Laboratories Limited este o companie de produse farmaceutice generice, bazata pe cercetare, cu sediul central in India. Ranbaxy este prezenta in peste 125 de tari, detine operatiuni locale in 49 de tari si operatiuni de productie in 9 tari.

 

Sursa: Capital 07 Martie 2007