Astfel, cele mai solicitate meserii din primele trei sectoare de activitate sunt operator introducere și validare date și operator calculator electronic și rețele pentru IT&C, lucrător în comerț și comerciant vânzător mărfuri alimentare pentru comerț și bucătar, ospătar și brutar în sectorul de activități în turism.
Următoarele cele mai solicitate domenii de activitate sunt construcțiile (instalator, zilier, lucrător finisor, montator pereți), agricultura (lucrător în cultura plantelor și creșterea animalelor), servicii și sănătate (îngrijitor bătrâni și copii), , domenii de expertiză (contabili) și specialiști din sectoare administrative (inspector resurse umane și în domeniul sănătății).
Anul acesta, ANOFM intenționează să cuprindă în programele de formare profesională 43.880 persoane, dintre care cei mai mulți sunt șomeri. Prioritate vor avea grupurile cu dificultăți de integrare pe piața muncii: șomeri de lungă durată, persoane cu dizabilități, romi, persoane aflate în detenție, persoane cu vârsta sub 25 de ani și cele cu vârsta de peste 45 de ani.