A fost raportată spargerea a sute de siteuri, iar guvernul chinez a recunoscut atacurile. Joi, autoritățile chineze au blocat accesul siteurilor străine timp de o oră. Speculațiile privind cauza acestei blocări au mers de la avarierea cablurilor ca urmare a cutremurului recent din Indonezia și până la testarea unei aplicații destinată să taie internetul chinez de restul lumii.

Grupul „Anonymous China“ și-a lansat contul de twitter pe 30 martie, iar acum are circa 7.000 de adepți. El a fost susținut de contul oficial de twitter al Anonymous, @YourAnonNews, care și-a construit o rețea de peste 560.000 de adepți în ultimii ani.
Grupul a recunoscut că nu este chinez și nici nu este bazat în China, lucru evident după nivelul slab de cunoștințe de limbă chineză, dar pretinde că a recrutat hackeri chinezi și ca va mai atrage și alții.

Acesta este un mesaj de acest fel care a fost postat (atât în chineză, cât și în engleză) pe siteul pastebin:

„Buna, noi suntem Anonymous.

În toți acești ani guvernul chinez și-a supus poporul la legi nedrepte și la procese nesănătoase.

Oamenilor, toți suferiți din cauza tiraniei acestui regim.

Luptați pentru justiție, luptați pentru dreptate, luptați pentru democrație!
Prin stricăciunile și scurgerile de informații de astăzi, demonstrăm revolta noastră față de sistemul chinez.Trebuie să înceteze! Nu vă cerem nimic, doar să admiteți protestul, să vă revoltați, pentru a fi o persoană liberă cum v-ați dorit din totdeauna! Astfel, vă scriem acest mesaj pentru a vă spune că ar trebui să protestați, ar trebui să vă revoltați prin protest și cine are abilități de hacker, programator, designer sau alte «chestii de computere» să vină în IRC: https://2.webchat.anonops.com/ channel: #GlobalRevolution.

Noi suntem Anonymous.
Noi suntem Legiunea.
Noi nu iertăm.
Noi nu uităm.
Așteptați-ne.“