“Sa fie clar, noi suntem legiunea, dar nu am fost noi. Sony eşti incompetent/ Let’s be clear, we are legion, but it wasn’t us. You are incompetent Sony”, acesta este mesajul postat pe blogul Anonymous.
Oficialii Sony au acuzat grupul de hackeri că s-ar afla în spatele atacurilor, într-o scrisoare adresată oficialităţilor americane, după ce au descoperit în reţea un fişier denumit Anonymous şi sloganul “We are legion/Noi suntem legiunea”.
“Anonymous nu se află în spatele atacurilor, însă este evident că cei care au spart serverele Sony au vrut să pară aşa”, se apără hackerii Anonymous. Cei de la Anonymous nu s-au ferit niciodată să recunoască atunci când au spart anumite site-uri, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul anului trecut când aceştia au blocat paginile web ale companiilor MasterCard şi Visa.
CEO-ul Sony şi-a cerut scuze utilizatorilor
Sir Howard Stringer, şeful Sony, şi-a cerut scuze utilizatorilor şi a promis că Sony va lua măsuri pentru a îmbunătăţi sistemele de securitate. Stringer este convins că Sony nu va mai avea de a face cu asemenea atacuri informatice şi pentru a întări această afirmaţie el a anunţat că utilizatorii reţelei PlayStation vor primi un milion de dolari despăgubiri dacă contul lor va mai fi spart vreodată.
Se pregăteşte un al treilea atac împotriva Sony
Un grup de hackeri vor ataca serverele Sony pentru a treia oara în ultima lună scrie Cnet.com. Un obervator al canalului Internet Relay Chat, folosit de hackeri, a declarat pentru Cnet.com că un al treilea atac împotriva Sony va avea loc în acest weekend. Hackerii vor să facă publice informaţii precum nume, adrese, date de pe cardurile de credit etc. Oficialii Sony nu au comentat informaţiile.