Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) doreste o consultare publica asupra proiectului de decizie privind regimul de autorizare  pentru furnizarea de servicii postale. Decizia urmareste simplificarea regulilor impuse furnizorilor de servicii postale in procesul de autorizare si instituirea unei noi clasificari a serviciilor postale, arata un comunicat ANRC.

Decizia ANRC stabileste conditiile in care piata serviciilor postale se va deschide si pentru persoanele fizice, cand acestea vor putea deveni furnizori de servicii postale si vor beneficia de aceleasi drepturi ca si companiile din segment, cat si toate drepturile si obligatiile pe care le au furnizorii de servicii postale in relatia cu utilizatorii, precum si fata de ANRC.

In urma adoptarii acestei decizii un viitor furnizor va trebui doar sa completeze dosarul de notificare si sa il transmita catre ANRC, dupa care va obtine dreptul de a furniza servicii.

O alta modificare prevazuta de ANRC este eliminarea licentelor individuale, simplificandu-se astfel regimul de autorizare, astfel incat toate serviciile postale vor putea fi furnizate pe baza unui regim unic de autorizare.  

Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana va aduce  noi modificari si completari actelor normative din domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii  este institutia independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale, si urmareste  promovarea concurentei, protectia intereselor utilizatorilor finali si incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura.

Sursa: Capital 4 Decembrie 2006