'De la 1 iulie, calendarul de liberalizare a pieţei gazelor pentru consumatorii casnici prevede o scumpire de 2%, însă vom face calcule şi vom vedea dacă este cazul să aplicăm această scumpire', a spus Havrileţ.
El a arătat că, la nivelul întregului an, calendarul de liberalizare prevede o scumpire totală de 10% pentru consumatorii casnici, dar, de fapt, ANRE nu se aşteaptă la o creştere mai mare de 5-7%.
'Până la finalul perioadei de liberalizare, respectiv sfârşitul anului 2018, este prevăzută o creştere de preţ de 36%, însă noi estimăm că scumpirea va fi undeva la 22%', a completat oficialul ANRE.
Citiți și: GDF Suez România: Nimeni nu ştie ce se va întâmpla a doua zi după liberalizarea pieţei gazelor
Anterior, în aceeaşi conferinţă, Havrileţ, a afirmat că a propus Guvernului anularea calendarului de liberalizare a pieţei gazelor pentru consumatorii non-casnici începând de la 1 iulie, deşi calendarul prevedea finalizarea liberalizării la 31 decembrie 2014.
Preşedintele ANRE a explicat că măsura este necesară întrucât preţul pieţei a devenit mai mic decât cele stabilite în calendarul de liberalizare, ca urmare a scăderii preţurilor pe pieţele internaţionale şi a unor importuri mai mici de gaze.
Sursa: Agerpres