Acesta a declarat, la un eveniment cu tema ”Eficienţa energetică – prioritate la nivel mondial. Soluţie pentru România”, că, în context, un exemplu ar fi contractul de performanţă energetică. ”Un contract ligibil necesar şi oportun la nivelul unui spital judeţean sau în cazul unui municipiu important din România nu poate fi pus în operă, deşi sunt îndeplinite toate condiţiile, din motive de bariere fiscale şi financiare vizavi de execuţia bugetară a respectivei unităţi administrative sau spitaliceşti”, a spus oficialul.
Emil Calotă a adăugat că ANRE, împreună cu comisiile de specialitate din Parlament, încearcă să facă diligenţele necesare pentru ca viitorul plan naţional de acţiune în domeniul eficienţei să fie mult mai instrumental, adică mai bine definit, monitorizate, flexibil.
Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, AMICOM şi Grupul de presă MediaUno, în parteneriat cu Honeywell, Comitetul Naţional Român – Consiliul Mondial al Energiei (CNR – CME), Centrul Român al Energiei, Electromagnetica, Adrem Invest şi Transgaz.