Ansamblul rezidenţial de lux Alia Apartments, intrat în insolvenţă în februarie 2012, a vândut de la declanşarea procedurii 49 de apartamente la un preţ mediu de 228.500 euro/unitate, potrivit administratorului judiciar al proiectului.
Încasările realizate în ultimul an şi zece luni au fost de 11,2 mil. euro, plus TVA, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), compania care administrează ansamblul aflat în insolvenţă. Vânzările realizate în timpul insolvenţei reprezintă circa 62% din totalul apartamentelor vândute în Alia Apartments, ceea ce înseamnă că proiectul format din 124 de unităţi are vândute peste 80 de locuinţe. Procesul de vânzare a fost asigurat de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.
Pe lângă vânzări, administratorul judiciar a şi închiriat circa 10 apartamente, cu o chirie medie de 2.200 euro/lună, ceea ce înseamnă că într-un an se încasează circa 264.000 de euro.
Unicredit Ţiriac Bank are de recuperat de pe urma acestui proiect circa 22 mil. euro, aproape jumătate din suma de 50 mil. euro investită în dezvoltarea Alia Apartments. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a cumpărat în primăvara acestui an un apartament în valoare de un milion de lei (circa 220.000 euro) în cadrul acestui proiect, cu un credit în lei de 700.000 de lei de la UniCredit Ţiriac Bank.
Proiectul rezidențial a fost finalizat în octombrie 2010 de către spaniolii de la Alia Inmobiliaria şi este format din 124 de apartamente amplasate în trei clădiri cu şase, opt şi, respectiv, 20 de etaje. Proiectul, care include de la apartamente cu două camere până la apartamente duplex, dispune de o parcare subterană pe două etaje, cu 200 de locuri, precum şi alte facilități ca piscine, saună, SPA şi sală de fitness. Locuinţele amplasate la ultimul etaj al fiecărei clădiri beneficiază de piscina şi grădină proprii, amplasate pe terase.
Pe sectorul imobiliar, Casa de Insolvenţă Transilvania mai are în administrare şi clădirea de birouri Swan Office & Technology Park din Pipera, primul imobil de birouri care a ajuns în insolvenţă. De la declanşarea procedurii, gradul de ocupare al proiectului a crescut la aproape 40%, după ce a atras patru noi chiriaşi. Pe lângă acest proiect, CITR se mai ocupă şi de proiectul rezidenţial Mao Life Residence din Cluj, care în opt luni de la declanşarea insolvenţei a vândut 38 de apartamente, care se adaugă la cele 44 de unităţi înstrăinate în decurs de patru ani.