Aceştia au verificat 129 de unităţi, iar în urma controalelor efectuate au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare şi depăşirea capacităţii de depozitare a produselor alimentare. 

"Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, opt restaurante, o unitate tip fast-food, un bufet, un laborator cofetărie/patiserie, un magazin alimentar şi o unitate de produse congelate au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 31.000 de lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip fast-food. De asemenea au fost confiscate şi retrase de la comercializare 205 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare", se menţionează în comunicat. 

Totodată, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat o acţiune comună de control în staţiunea Mamaia, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei. 

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival, respectiv 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. 

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA, 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

AGERPRES