Antibiotice Iaşi, una dintre principalele zece companii de pe piaţa internă de medicamente, va fi trecută din portofoliul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului la Ministerul Sănătăţii, procedură care reprezintă prima etapă pentru crearea Companiei Farmaceutice fiind avizată de Guvern.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, potrivit Mediafax, că vrea să creeze Compania Farmaceutică Română, structura urmând să includă Antibiotice Iaşi, Sanevit Arad, Unifarm şi departamentele de vaccinuri din cadrul Institutului Cantacuzino de la Bucureşti şi Iaşi.

Iaon Nani, vicepreşedintele al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi fost director la Antibiotice Iaşi, a precizat atunci că primul pas pentru înfiinţarea noii companii este transferul societăţii Antibiotice, prin hotărâre de guvern, de la AVAS la Ministerul Sănătăţii.

Antibiotice Iaşi a fost propusă anul trecut pentru privatizare prin metoda licitaţie cu strigare, anulată în urma unei anchete a Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor.