Antibiotice SA a contractat Enel X pentru construirea unui parc fotovoltaic. Capacitatea totală instalată va fi de 2,5 MW

centrala fotovoltaica panouri fotovoltaice

SURSA FOTO: Dreamstime

Un parc fotovoltaic va apărea în România, anunță Enel X, compania care a fost aleasă pentru construirea acestuia. Noul parc fotovoltaic va avea efecte pozitive asupra mediului.

Compania Enel X anunță că a fost selectată pentru construirea unui parc fotovoltaic pentru Antibiotice Iași. Capacitatea totală instalată va fi de 2,5 MW.

Aceste sisteme fotovoltaice vor fi instalate integral la sol, la sediul central al companiei din Iaşi, pe o suprafaţă de 3,14 hectare.  De asemenea, instalația va cuprinde 4.680 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 3.500 MWh.

Acest proiect va avea efecte pozitive asupra mediului, contribuind la reducerea cu 2.056 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. În plus, va asigura reducerea cu până la 26,4% a valorii facturii la energie electrică.

„Până acum am dezvoltat cu succes proiecte cu diverse administraţii locale, în special constând în soluţii de iluminat public eficient, bazat pe tehnologii de ultimă oră. În contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate nu numai pentru consumatorii casnici şi companii, ci şi pentru entităţile din mediul public, ne bucură deschiderea acestora de a investi în soluţii fotovoltaice pentru autoconsum. Raportul optim calitate-preţ, experienţa pe care Enel X o are pentru derularea unor proiecte de anvergură şi rapiditatea cu care ne-am angajat să implementăm acestui parc au fost elementele care ne-au diferenţiat în cadrul procesului de selecţie”, a declarat Dorin Petrişor Chisăliţă, Head of E-City, Enel X România.

Se dorește ca o treime din energia utilizată să provină din surse regenerabile

Directorul general Antibiotice Iași, Ioan Nani, a declarat că obiectivul companiei este ca o treime din energia utilizată să provină din surse regenerabile.

„În contextul preocupărilor actuale pentru o dezvoltarea sustenabilă, precum şi al evoluţiilor dificil de prevăzut din piaţa de furnizare a energiei, Antibiotice se aliniază acestor tendinţe şi implementează soluţii de reducere a emisiilor de carbon prin accesul la surse de energie verde. Acest proiect face parte din strategia de sustenabilitate a afacerii prin perfecţionarea continuă a sistemului de management integrat, prin care ţintim în viitorul apropiat ca o treime din energia utilizată pe platforma Antibiotice să provină din surse regenerabile”, a declarat Ioan Nani.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, până la finalul anului trecut, fuseseră montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice ce contribuie la reducerea substanţială a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste un milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.