Antic Horologium aduce pe piata Romania conceptul de magazin de ceasuri de lux pre-owned. Acesta este dedicat atat colectionarilor rafinati cat si persoanelor “trend victims”. Noul magazin al Antic Horologium este detinut de catre Mihai Ceciu, maestru ceasornicar care se ocupa si de atenta selectionare a pieselor expuse. Acesta este cotat printre primii 10 ceasornicari din lume, potrivit OWME Standards. Dupa nenumarate cursuri de specializare in Elvetia, inclusiv un stagiu de 1 an la cea mai renumita scoala de ceasornicarie din Elvetia si din lume, Wostep Neuchatel, Mihai Ceciu a reveni in tara si a pus bazele celui mai mare laborator de orologerie din Romania.

Reporter Capital: Cum ati luat decizia inaugurarii primului magazin de ceasuri de lux pre-owned de pe piata locala?

Mihai Ceciu: Acest concept store este intalnit pe marile piete din lume, precum Elvetia, iar ideea de a deschide un astfel de magazin in Romania mi-a venit in urma cu mai multi ani insa abia acum am gasit locatia si ambianta propice. Decizia de a deschide un magazin de ceasuri pre-owned a fost determinata si de clientii laboratorului nostru, care, cunoscandu-ne ca specialisti si incredintandu-ne ceasurile pentru reconditionare, ne-au solicitat si acest serviciu. Consider ca era o necesitate in Romania.

Reporter Capital: Ce presupune concept store-ul de ceasuri pre-owned?

Mihai Ceciu: Ceasurile pe care le avem la vanzare in acest moment au apartinut in mare parte unor persoane publice, sunt ceasuri de lux care se remarca prin mecanisme extraordinare. In acest moment, cele 20 de piese pe care le avem in magazin valoreaaza 300.000 de euro si au apartinut exclusiv unor persoane din Romania. Insa, exista posibilitatea sa achizitionam si ceasuri din afara tarii, pentru a putea satisface astfel cererea clientilor nostri.

Reporter Capital: Vesti dezvalui cumparatorilor ce vor trece pragul Antic Horologium identitatea proprietarului initial ?

Mihai Ceciu: M-am gandit de nenumarate ori la acest lucru si am decis sa dezvalui acest lucru doar cumparatorului final, deoarece, de multe ori, oamenii sunt sceptici si pot trage concluzii pripite.

Reporter Capital: Ce branduri va gazdui magazinul Antic Horologium ?

Mihai Ceciu: Marcile de ceasuri expuse spre vanzare in acest moment in magazin sunt dintre cele mai cunoscute si valoroase din industria orologeriei de lux: Audemars Piguet, Breguet, Cartier, Chopard, Franck Muller, Girard Perregaux, Rolex, Omega, Vacheron Constantin, Zenith. Speram insa treptat sa aducem ceasuri apartinand tuturor brandurilor de lux.

Reporter Capital: Care este cel mai scump ceas expus in vitrinele Antic Horologium ?

Mihai Ceciu: In acest moment vedeta este un Audemars Piguet – Royal Oak, cu calendar perpetuu,mecanism skeleton. Acesta are un pret de retail de 85.000 de euro insa in magazinul Horologivm va putea fi achizitionat la pretul de 35.000 euro, cu 12 luni de garantie. Nu avem insa o bariera in ceea ce priveste pretul maxim al unui ceas. Este posibil ca peste o saptamana cel mai scump ceas de la Horologivm sa coste dublu.

Reporter Capital: Ati spus ca nu exista o bariera in ceea ce priveste pretul maxim, dar in ceea ce priveste cel minim?

Mihai Ceciu: Ne-am propus ca cele mai ieftine ceasuri din magazin sa aiba un pret de 1.000 – 1.500 de euro, fapt ce inseamna ca ele au un pret de retail de 2.000 -2.500 de euro. Valoarea ceasurilor din magazinul nostru este de pana la 50% mai mica decat valoarea intiala.

Reporter Capital: Care este cel mai vechi ceas pe care il aveti la vanzare?

Mihai Ceciu: Cel mai vechi ceas din Horologivm este un Rolex din 1988 -1989, care din intamplare este si cel mai ieftin. Acesta are un pret de 1.600 de euro. Cu toate ca este destul de vechi, acesta este extrem de bine intretinut si nu a suferit multe modificari.

Reporter Capital: Care este timpul necesar pentru restaurarea unui ceas?

Mihai Ceciu: In primul rand, atunci cand achizitionam un ceas il verificam pentru a fi sigurui ca este in perfecta stare de functionare. Din acest moment ceasul poate sta in laboratorul nostru pana la 14 zile, timp in care ii este facuta revizia mecanismului, ii este schimabata cureaua sau cadranul si ii sunt inlocuite garniturile de etansamant. Abia dupa cateva zile de verficare si probe este adus la vanzare.

Reporter Capital: Cum arata clientul magazinului Antic Horologium ?

Mihai Ceciu: Acesta poate fi atat un colectionar pasionat cat si un iubitor al luxului. Colectionarul va veni aici pentru a achizitiona o piesa anume, despre care stie absolut toate detaliile, pe cand iubitorii de lux, acei trend victims, vor cumpara un ceas doar pentru brandul sau valoarea sa.

Reporter Capital: Care a fost investitia in acest magazin?

Mihai Ceciu: Investitia s-a ridicat pana la aproape 100.000 de euro. Cea mai mare parte a sumei a fost directionata spre restaurarea casei: 35-40 mii de euro. Locatia este in stil brancovenesc si cred ca este ideala pentru un astfel de magazin. Afacerea a fost demarata cu ajutorul unui partener care mi-a pus la dispozitie aceasta locatie.

Reporter Capital: La ce vanzari va asteptati in primul an de la deschidere?

Mihai Ceciu: Mizam ca in primul an de functionare sa atingem o cifra de afaceri de 400 – 600 mii de euro.

Reporter Capital: Ce planuri de viitor aveti?

Mihai Ceciu: Sper ca cel mai tarziu in 2009 sa deschid o scoala de horologerie in Romania. Aceasta va fi localizata in cadrul laboratorului nostru din Bucuresti si va avea spatiu pentru invatarea a opt ucenici. Profesorii vor fi atat din Romania cat si din Elvetia. In acest sens port discutii cu cea mai renumita scoala de haute-horologerie din Elvetia, Wostep-Neuchatel. Insa meseria de ceasornicar este o meserie foarte speciala. Ca sa atingi performante ca ceasornicar primul lucru si cel mai important care nu trebuie sa lipseasca este pasiunea. De asemenea, in cadrul magazinului vom deschide in curand si un atelier de expertiza a pietrelor pretioase si a diamentelor, prin divizia Diamantis.

Reporter Capital: O data cu deschiderea magazinului ati gazduit si o expozitie de ceasuri pusa la dispozitie de catre Muzeul Ceasului din Romania. Ce obiecte inedite ofera aceasta si pana cand va fi deschisa?

Mihai Ceciu: In cadrul expozitiei se afla atat ceasuri de buzunar, cat si pendule, ceasuri de perete sau ceasuri de masa si semineu. Antic Horologium va primi anual pana la sase ceasuri din cadrul Muzeului pe care le va restaura si reconditiona. Printre ceasurile expuse se afla pendula Maria Rosetti, sau ceasul de birou al lui Mihai Sadoveanu.

Reporter Capital: Cum puteti caracteriza piata luxului din Romania ?

Mihai Ceciu: Acesta se poate distinge in ultima vreme printr-un boom extraordinar, cu toate ca in acest moment pietele din intreaga lume trec prin situatii dificile. Piata luxului din tara nostra abia acum incepe sa se dezvolte, putand fi observat si un asalt al marilor branduri care isi deschid magazine proprii mai ales in Capitala.

Antic Horologivm a fost infiintata in anul 2004, ca laborator de reparatii si restaurari ceasuri de lux si pendule. In acelasi timp, Antic Horologium este si singurul loc din tara care ofera servicii de expertizare ceasuri si dimante, manufacturare de ceasuri unicat si personalizare de ceasuri.

0-19416-2.jpg0-19417-3.jpg0-19418-5.jpg0-19419-6.jpg0-19422-8.jpg0-19421-7.jpg