“În zilele noastre, infractorii cibernetici lansează deseori coduri malware puternic criptate, concepute să evite detecţia. Pentru a creşte mai departe probabilitatea de infectare şi de generare a unor daune informatice, malware-ul este tipic distribuit prin exploatarea unor aplicaţii vulnerabile precum browserele web, cititoarele PDF, clienţii email sau componente ale MS Office”, spune Palo Luka, ESET Chief Technology Officer.

Pentru a adresa aceste ameninţări, ESET a condus cercetări extinse şi a dezvoltat nucleul tehnologiei de detecţie din versiunea 7 de produs cu trei caracteristici funcţionale:

•    Exploit Blocker, această caracteristică complet nouă are drept ţintă chiar procesul de exploatare a aplicațiilor vulnerabile, prin urmare acţionează generic, independent de conţinutul sau ataşamentul malware care în final poate infecta PC-ul. Oferă protecţie împotriva conţinutului malware nou şi neclasificat încă, ameninţări cunoscute sub numele de zero day threats.
•    Scanerul Avansat de Memorie intervine ca o metodă post-execuție, având scopul de a detecta seturile malware deosebite pe care celelalte tehnologii nu le-au reperat. Scanerul ajută în special la protejarea împotriva conţinutului malware care încearcă în mod activ să evite detecţia prin utilizarea diferitelor tehnici de mascare.
•    Scutul de Vulnerabilitate, o extensie a firewall-ului personal inclus în ESET Smart Security, funcționează la nivel de rețea și protejează împotriva expoatărilor unor vulnerabilităţi cunoscute din protocoale de rețea.
Protecţie pentru Facebook şi Twitter

Având în vedere creșterea numărului de amenințări cibernetice propagate prin reţelele sociale, inclusiv spam-ul și malware-ul distribuit pe Twitter, noua versiune 7 a soluţiilor ESET include o versiune îmbunătăţită a ESET Social Media Scanner.

Acesta monitorizează și păstrează departe de amenințări atât conturile utilizatorului, cât şi pe cele ale prietenilor lui, oferindu-i utilizatorului posibilitatea să aleagă, pentru detectarea malware-ului, între scanările la cerere sau cele automate.

 În afară de scanarea superioară a contului de pe Facebook se extinde de asemenea protecția şi la nivelul contului Twitter al utilizatorului. În Centrul de Securitate este afișat nivelul actual de confidențialitate din setările de pe Facebook și Twitter, cu sugestii de modificări ale profilului ce sunt menite să crească nivelul de confidențialitate.

Cele mai recente rezultate din cercetarea condusă de către Harris Interactive (şi comandată de către ESET) arată că există un număr tot mai mare de utilizatori de Internet adulţi care se conectează la cel puţin 2 reţele sociale în fiecare zi. În medie, acești utilizatori au cel puțin 2 conturi de social media, jumătate dintre ei folosesc mai puțin de 5 parole pe toate conturile lor online iar două treimi dintre ei consideră că site-urile web nu fac o treaba bună în filtrarea conţinutul maliţios. Raportul afirma, "Primirea mesajelor suspecte a devenit ceva obişnuit, 4 din 5 utilizatori de social media au primit măcar o dată unul, dintre aceştia  91 % au primit un astfel de mesaj infectat în acest an, în mod obişnuit prin e-mail, apoi în format text."

Ambele produse, atât ESET NOD32 Antivirus cât şi ESET Smart Security, sunt certificate oficial pentru Windows 8 și Windows 8.1.