De asemenea, aceasta consideră că Guvernul trebuie să intervină şi să schimbe legislaţia acolo unde există principiul amenzilor din cifra de afaceri, dat fiind faptul că o astfel de amendă poate ruina multe firme, în domenii în care rata profitului la cifra de afaceri este mică (de exemplu subunitară în cazul unor domenii din servicii).
”Aşteptăm, totodată, idei şi măsuri de recompensare a acelora care au dovedit în timp că sunt contribuabili corecţi, că îşi plătesc integral şi la timp toate taxele, înainte de a gândi măsuri de ajutor pentru cei care nu fac lucrul acesta. Trebuie asigurată plata corectă a taxelor pe muncă de către toţi actorii de pe piaţă, dar, în acelaşi timp şi pentru a se putea realiza acest obiectiv, în opinia noastră, trebuie diminuate drastic taxele pe muncă”, mai spune Lucia Morariu. Bineînţeles că o astfel de măsură ar duce implicit şi la creşterea veniturilor de natură salarială în mediul privat, îndeosebi în zona IMM.
În opinia antreprenoarei, fără astfel de măsuri, România va rămâne fără forţă de muncă în majoritatea sectoarelor de activitate şi va pierde, în continuare, tocmai acele întreprinderi româneşti care sunt conduse de antreprenori responsabili, care doresc să lucreze legal, transparent, dar şi eficient.
”Ca antreprenor în domeniul serviciilor de călătorii şi turism, salut şi aştept cu nerăbdare programul de acordare a voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sistemul bugetar, program care în mod cert va aduce un salt semnificativ al circulaţiei turistice în România şi al industriei turistice româneşti”, punctează Lucia Morariu.