Fondatorul VEGO Holdings a intrat în lumea muzicii când era pe băncile facultății și a început să frecventeze cursurile corului. Profesorul său l-a încurajat, spunându-i că asemenea voci sunt făcute pentru operă, iar la un an de zile distanță, Virgil Profeanu ajungea dirijorul corului. Ultimul spectacol pe care l-a avut pe scenă a fost în martie 2019, pentru care a repetat șase luni, fiind tenor. 

Discuția despre muzică l-a luat în surprindere pe antreprenor, care purta în buzunarul de la sacou, cu el, un diapazon de 440 Hz. 

„Am avut săptămâna trecută o sesiune de lucru cu colegii mei, în ziua de joi, este ziua în care facem analiza lunii. Dacă ne-am descurcat bine în luna respectivă, a doua zi avem liber. L-am avut cu mine pentru că le explicam cât de importantă este sincronizarea și cât de importante sunt milisecundele în muzică și mi-a rămas în sacou”, povestea Virgil Profeanu. 

Muzica este viață

Antreprenorul are o relație specială cu muzica și mai ales cu publicul atunci când este pe scenă. Nu mulți oameni reușesc să trezească emoții puternice prin propria voce, iar atunci când o fac, trebuie să se bucure și de un context favorabil. 

„E un cumul de factori. Trebuie să fie artistul pregătit, capabil să transmită emoție, să fie purtat de energia acelui moment și la un moment dat începe o comunicare cu sala”, explică Virgil Profeanu. „E o comunicare de energii. Sunetul este o energie. Artistul utilizează vocea, care este suflul, aerul, este sufletul. Eu, pentru că am studiat vocea, cred că modul prin care te poți lega prin voce de public este mult mai facil, simți mult mai bine energia publicului. Muzica pentru mine este viață. Nu văd o lume fără muzică sau o viață fără muzică. Toată lumea trăiește muzica, trăim într-o lume în care este abundentă, e ca o culoare”, continua Virgil Profeanu.