Anulări pe bandă rulantă la Ryanair. Sunt vizate peste 400 de zboruri, cu impact asupra a 80.000 de pasageri

Decizia Ryanair a fost luată din cauza unei greve a controlului traficului aerian din Franța, care va limita survolările și va reduce la mai mult de jumătate serviciile programate de Air France pe distanțe scurte și medii.

Autoritatea aeronautică DGAC din Franța a cerut la începutul acestei săptămâni companiilor aeriene să își reducă la jumătate programul de zboruri de vineri din cauza grevei planificate, notează reuters.com

Ryanair va fi afectată de limitarea survolării Franței

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportați, a declarat că va fi afectată în principal de limitarea survolării Franței. Compania efectuează până la 3.000 de zboruri pe zi în Europa în timpul sezonului de vârf.

Air France a declarat că va opera vineri doar 45% din zborurile sale pe distanțe scurte și medii. Sindicatul francez de control aerian SNCTA a invocat inflația și cererea sa de angajare a mai multor persoane ca fiind motivele grevei.

Nu este singura companie care se confruntă cu anulări masive

În altă ordine de idei, amintim că Ryanair nu este singura companie care se confruntă cu anulări masive. Amterior, ministrul Mediului a reacționat în scandalul momentului declanșat de anularea zborurilor de către Blue Air. Instituția a apreciat că o companie serioasă nu suspendă zborurile la o executare silită, în jumătate de oră după primirea veștii de la bancă.

Ministrul Tanczos Barna a cataloghează drept „imensă” suma de peste 28 de milioane de lei datorată de compania Blue Air bugetului Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). El a susținut că „niciun funcționar public nu-şi permite să nu ia măsuri de notificare, de punere în întârziere şi, dacă nu răspunde compania, să meargă până la capăt cu executarea silită”. În plus, ministrul Mediului a ținut să arate că Blue Air a mai avut conturi blocate de AFM, dar nu a sistat zboruri.

„Repet ce am spus atunci: măsura luată de Blue Air a fost absolut nejustificată. Au mai fost executări silite împotriva Blue Air în trecut, de către AFM. Nu s-au suspendat zborurile atunci. O companie serioasă nu suspendă zborurile la o executare silită, în jumătate de oră după primirea veştii de la bancă. A doua zi, avioanele ar fi putut zbura, din punctul meu de vedere. Blue Air nu a contestat creanța niciodată, discuțiile sunt de luni de zile, s-au purtat corespondenţe pe solicitare de documente pentru a porni un proces de eşalonare, aceste documente nu au venit la AFM. Au ajuns imediat după ce a făcut acel apel să se adreseze AFM, să aducă documentele, să ceară şi s-a aprobat o eşalonare şi au fost deblocate conturile a doua zi”, a afirmat ministrul Mediului, miercuri, la Digi 24.