Tentative de fraudă online în numele Hidroelectrica
Hidroelectrica poate fi implicată în aceste zile în numeroase tentative de fraudă online. Infractorii folosesc elementele de brand ale companiei pentru a încerca fraudarea românilor.
Poliția Română a atras recent atenția asupra unei astfel de tentative prin publicarea unei imagini care circulă în mediul online. „Astfel de anunțuri sunt atât de FAKE…dacă ar avea miros, s-ar simți de la o poștă!”, a transmis Poliția Română.
„Nu sunt singurele! Aici se alătură și cele de la așa-zisele firme de curierat, bănci, etc! Nimeni nu oferă nimic gratuit! Atenție la click(bait)!”, au mai explicat polițiștii.
În imaginea publicată de poliție, consumatorilor li se promite o plată lunară de 7.000 de lei. Ei o vor primi dacă investesc suma de 1.200 de lei într-o nouă platformă de investiții.
Ea ar aparține de Hidroelectrica. Infractorii anunță că „o nouă lege a fost semnată” iar doritorii sunt invitați să acceseze un site dedicat acestei înșelătorii.
Hidroelectrica a emis un comunicat de presă pe tema acestor tipuri de fraudă
Compania a postat pe 29 septembrie 2023, pe site-ul său, un comunicat în care îi avertizează la rândul ei pe consumatori.
„Hidroelectrica dorește să aducă la cunoștința publicului larg apariția în mediul online a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunități exagerate de câștig din tranzacționarea acțiunilor societății pe diverse platforme.
Aceste site-uri utilizează în mod neautorizat imaginea companiei, a reprezentanților acesteia, simulează pagina de internet a societății și conțin declarații false de susținere și certificare, atribuite în mod fals Hidroelectrica”, anunță compania.
Comunicatul oferă și un set de „precauții” către consumatori, prin care aceștia se pot asigura că nu devin victimele acestor încercări de fraudare.
„Verificați Site-ul Oficial: Hidroelectrica operează un singur site oficial, și anume www.hidroelectrica.ro. Toate informațiile oficiale, comunicatele de presă și actualizările privind acțiunile societății pot fi găsite pe acest site. Nu luați în considerare surse neoficiale”, este una dintre aceste precauții.
Reprezentanții companiei îi mai sfătuiesc pe consumatori și să verifice sursele oficiale, să acorde o atenție mărită apelurilor și e-mailuri suspecte și să își protejeze informațiile personale.