Vouchere de vacanţă 2019. Răsturnare de situaţie în România, după ce voucherele de vacanţă au scos la lumină mare parte din economia care funcţiona la negru în condiţiile în care, anul trecut, numărul operatorilor care au depus cereri de licenţiere la Ministerul Turismului a crescut cu 60% iar în primul trimestru din acest an avansul este de circa 65%, susţine ministrul Turismului, Bogdan Trif.
„Măsura acordării voucherelor de vacanţă a scos la lumină foarte mare parte din economia care funcţiona la negru. Pentru că aceste vouchere pot fi acordate şi preluate doar de operatorii care sunt licenţiaţi, autorizaţi de Ministerul Turismului. În 2018, am avut o creştere cu aproape 60% a celor care au depus cereri de licenţiere la Ministerul Turismului şi în primul trimestru al anului 2019 avem o creştere cu aproape 65% faţă de 2018”, a afirmat ministrul Turismului duminică la Digi24.
Trif a precizat, însă, că această măsură nu reprezintă o subvenţionare ci determină românii să îşi petreacă vacanţa în ţară. El a arătat, totodată, că acei 1450 de lei nu ajung decât pentru două-trei zile pe litoralul românesc subliniind însă că banii sunt cheltuiţi în România nu în afara ţării.
Vouchere de vacanţă 2019. Anul 2018 a fost primul în care s-au acordat vouchere de vacanţă iar beneficiari au fost aproape 1,2 milioane de români.
„Am infuzat aproape 400 de milioane (de euro, n.r.) în acest sector. Operatorii din turism ne-au cerut să nu renunţăm la această măsură motiv pentru care şi în 2019 şi în 2020 o vom menţine. Ne gândim chiar să o îmbunătăţim în anii următori”, a mai spus Bogdan Trif.