Vaccinul Pfizer-BioNTech va fi produs și în Africa. Se estimează că până la sfârșitul anului primele doze vor fi livrate pe piață.

Tot mai multe studii internaționale arată că vaccinurile ARNm sunt superioare când vine vorba de oferirea unei protecţii potente şi cuprinzătoare împotriva SARS-CoV-2 şi variantelor sale

Vaccinul Pfizer-BioNTech va fi produs și în Africa. Se țintește producerea a 100 de milioane de doze anual

Producătorii vaccinului anti-COVID Pfizer-BioNTech au anunțat că vor colabora cu un partener sud-african pentru a produce local serul.

Potrivit unui acord, institutul BioVac, cu sediul în Cape Town, Africa de Sud, va primi ingredientele necesare de la unități din Europa și va finaliza ultimele etape din procesul de producție al serului.

Institutul Biovac urmează să înceapă să livreze vaccinul pe piață până la sfârșitul anului, conform rador.ro.

Biovac și-a fixat ca obiectiv o producție anuală de 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.

În context, vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, care are la bază tehnologia ARN mesager, produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât vaccinul Sinovac, care funcţionează pe bază de viruşi inactivi, potrivit unui studiu realizat în Hong Kong.

Pfizer/BioNTech, mai eficient decât Sinovac

Angajaţii din domeniul sănătăţii din Hong Kong care au fost imunizaţi cu schema completă cu vaccinul Pfizer/BioNTech au un nivel de anticorpi de aproximativ 10 ori mai mare decât cei care au făcut vaccinul Sinovac bazat pe viruşi inactivi, potrivit studiului.

Deşi anticorpii nu sunt singurul factor care trebuie luat în considerare în imaginea de ansamblu a capacităţii unui vaccin de a genera imunitate împotriva COVID-19, „diferenţele în concentraţia anticorpilor neutralizatori identificate în studiul nostru s-ar putea traduce în diferenţe substanţiale în ceea ce priveşte eficacitatea vaccinurilor”, spun cercetătorii.

Constatările studiului din Hong Kong se alătură unui număr tot mai mare de dovezi potrivit cărora vaccinurile ARNm sunt superioare când vine vorba de oferirea unei protecţii potente şi cuprinzătoare împotriva SARS-CoV-2 şi variantelor sale, comparativ cu vaccinurile care se bazează pe metode mai tradiţionale, precum cele cu viruşi inactivi.

Sursă foto: Dreamstime.