Actorul american, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat, anul trecut, cu afazie, afecțiune care cauzează dificultăți de vorbire.

La începutul acestui an, vedeta din ”Die Hard” și ”Armata celor 12 maimuțe” a fost diagnosticată cu demență fronto-temporală (FTD).

Heming Willis a postat câteva fotografii cu soțul ei și cele două fiice ale lor, Mabel, în vârstă de 11 ani, și Evelyn, în vârstă de 8 ani. Heming apare alături de Mabel, în timp ce o altă imagine o înfățișează pe fiica cea mică a lui Bruce Willis stând în poala tatălui său.

Postarea soției lui Bruce Willis s-a încheiat cu imaginea unui trandafir alb, într-o grădină, însoțită de următorul mesaj: „Amintiți-vă să…Nu vă pierdeți niciodată speranța”.

Nu și-a pierdut speranța

Heming a ținut să posteze și un scurt comentariu despre un studiu clinic axat pe demență, după ce soțul ei a fost diagnosticat cu demență fronto-temporală (FTD) la începutul acestui an.

„Ieri am citit că Wave Life Sciences și-a încheiat studiul clinic care ar putea trata demența fronto-temporală (FTD) și scleroza laterală amiotrofică (ALS)”, a scris ea.

„Nu știu dacă că ne-ar fi putut ajuta în acest caz, nu contează, încă resimțim dureros acest diagnostic. Dar întotdeauna trebuie să privim și partea bună. Oamenii încă caută răspunsuri”, a spus ea.

Heming Willis a spus că este recunoscătoare Wave Life Sciences pentru unele dintre cercetările privind demența. Soția actorului spune că familia sa nu și-a pierdut speranța în timpul luptei cu această maladie.

„Vreau să mulțumesc Wave Life Sciences și Fundației Alzheimer pentru Descoperirea medicamentelor și AFTD, care au jucat un rol activ prin programul Treat FTD Fund”, a spus ea. „Vă rugăm să păstrați acest impuls, să construiți pe baza descoperirilor și să nu renunțați la această comunitate iubitoare. Familia noastră va continua să-și păstreze credința și să nu-și piardă speranța”.

Mesajul familiei

Familia lui Bruce Willis a anunțat prima dată diagnosticul de FTD în februarie, la un an după ce a dezvăluit că a fost diagnosticat cu afazie. În declarația comună, familia lui Bruce Willis a vorbit despre simptomele acestei boli, explicând modul în care starea lui a evoluat la demență fronto-temporală, scrie The Independent.

„Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși este dureros, este o ușurare să avem, în sfârșit, un diagnostic clar”, mărturiseau ei.

„Astăzi nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se va schimba în anii următori. Pe măsură ce problemele lui Bruce avansează, sperăm că atenția mass-media se va axa pe conștientizarea tratării și cercetării acestei acestei boli”.

Ce este demența fronto-temporală

Demența fronto-temporală reprezintă un grup de tulburări care duc la deteriorarea lobilor frontali și temporali ai creierului, determinând schimbări în comportamentul social, personalitate sau pierderea abilităților lingvistice. Declanșarea demenței fronto-temporale reprezintă una dintre cauzele care duc la apariția demenței timpurii.

Spre deosebire de boala Alzheimer, în stadiile inițiale ale FTD, memoria nu are de suferit. Riscul de a suferi de demență fronto-temporală este mai mare pentru o persoană care are unul sau mai mulți membrii ai familiei au fost diagnosticați cu această afecțiune.