Se va construi o nouă biserică la Mănăstirea Prislop

În curând, se va construi o nouă biserică la Mănăstirea Prislop, unde a fost înmormântat părintele Arsenie Poca. Noul lăcaş de cult va fi ridicat pe un teren situat la intrarea în mănăstirea de maici, fiind respectată arhitectura gândită de regretatul preot, proiectul fiind așteptat din anul 2015.

Potrivit Click!, la începutul săptămânii, Episcopul Nestor al Devei şi Hunedoarei a anunţat că noua biserică va avea hramul „Sfântul Cuvios Mucenic Ştefan cel Nou”, sărbătorit pe data de 28 noiembrie, ziua în care a murit părintele Arsenie Boca.

Episcopul Nestor al Devei şi Hunedoarei a participat recent la slujba de hram a mănăstirii de maici de la Prislop, oficiată de Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului, alături de Episcopul Andrei al Covasnei şi Harghitei şi de alţi duhovnici, apoi, a fost oficiată o slujbă de pomenire la mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul Mănăstirii Prislop.

Va fi construită o mănăstire care va purta numele lui Arsenie Boca

De altfel, pe „Dealul Paiului” de la marginea municipiului Deva, județul Hunedoara, se construieşte o mănăstire care va purta numele preotului Arsenie Boca. Pe același teren va fi ridicată și o școală, un azil pentru vârstnici şi un spital de îngrijiri paliative.

Lucrările au început în urmă cu doi ani şi, până acum, au fost finalizate o biserică de lemn şi multe fundaţii şi demisolul mănăstirii, relatează Adevărul.

În județul Mureș, va fi ridicată cea mai mare cruce din România

Ba mai mult, în comuna Ibăneşti din județul Mureș va fi ridicată cea mare cruce din România, ce va avea circa 44 de metri înălțime și va fi amplasată pe „Dealul Mănăstirii” /„Dealul Măgura”, considerat de localnicii bătrâni un loc blestemat. Crucea va fi luminată pentru a putea fi vizibilă de la distanțe mari.

În prezent, cea mai înaltă cruce din România se află la Muntenii de Sus, în judeţul Vaslui, și are 42 de metri înălțime.

„E o lucrare scoasă la licitaţie. Termenul este de 6 luni. Înălţimea totală va fi de 42,5 metri, fără soclu de la pământ, care mai are un metru jumătate”, a explicat inginerul Romică Magopeţ, primarul comunei Ibăneşti, relateză Monitorul de Botoșani.