Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Profi România! Mare atenție la aceste mesaje. Este total interzis să faci asta

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a postat pe pagina oficială de Facebook un nou mesaj în care anunță că a fost identificat un alt caz de tentativă de fraudă, care îi are în prim-plan pe clienții Profi România.

Infractorii cibernetici se folosesc de identitatea vizuală a companiilor cunoscute pentru a promova capcane promoţionale prin care clienţii sunt anunţaţi că pot câştiga un premiu de 340 de lei, spun experții DNSC.

„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing. Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic”, au scris reprezentanţii DNSC pe pagina oficială de Facebook.

Ce ar trebui să faci pentru a nu cădea în capcana lor

Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică au venit cu o serie de sfaturi de care oamenii ar trebui să ia aminte pentru a nu pica în plasa infractorilor cibernetici.

  • „Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a face click! Fii atent totodată la domeniul site-ului pe care te afli, înainte de a lua orice decizie. În acest caz, potențiala victimă era redirecționată către o pagină de pe site-ul pectarezhoch[.]gq, care evident nu este un canal oficial de comunicare al Profi.
  • Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri!
  • Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts@dnsc.ro.
  • Fii atent la corectitudinea textului în limba română, pentru că atacatorii se folosesc de instrumente de traducere automată.
  • Pune-te la punct cu metodele de fraudare folosite de atacatori online și testează-ți abilitățile de a recunoaște astfel de tentative malițioase: https://sigurantaonline.ro”, sunt sfaturile DNSC.

De asemenea, Directoratul Național de Securitate Cibernetică mai spune că „#sigurantaonline este o campanie de conștientizare derulată la nivel național de Directorat, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, care are ca principal obiectiv crearea unei rutine de securitate pentru utilizatorul obișnuit din România, o rutină care să-l facă mai puțin vulnerabil în fața amenințărilor din ce în ce mai dese și mai complexe”.