Anunț de ultimă oră pentru toți elevii și profesorii! Ce spune ministrul Educației despre redeschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu

Sursa: Capital

Sorin Cîmpeanu a transmis că elevii vor reveni la școală din 5 mai. Totuși, conform celor spuse de ministrul Educației, elevii din clasele terminale vor fi exceptați de la această regulă și se vor întoarce la ore din data de 10 mai.

Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului pentru elevi. Începe școala!

Ministrul Educației a subliniat că „elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie”, deci mai au o singură lună de cursuri.

„Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete. Am cerut eliminare acestei condiții.

În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Prezența fizică, esențială în acest școli

Totodată, Cîmpeanu a subliniat că prezența fizică este esențială pentru școlile speciale. Aici sunt vizați 27.750 de elevi iar o mare parte dintre ei sunt cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, care au nevoie de prezență fizică, au nevoie de cabinete de stimulare poli-senzorială, psihomotorie, de locomoție, de kinetoterapie, conform explicației oferite de ministru.

„Programul de ore remediale, care s-a putut derula inclusiv în vacanță, care presupune implicarea a 250.000 elevi e necesar, dar nu suficient, de aceea e necesară prezența fizică. Am propus extinderea acestui program pentru anul școlar 2021 – 2022. Cei din clasele terminale nu vor mai putea beneficia de acest program”, a completat acesta.

Legat de testarea în școli cu teste noninvazive, ministrul a spus că în comitetul de joi a propus această inițiativă Ministerului Sănătății. Drept exemplu, acesta a spus că este o măsură care s-a luat și în școlile din Italia, Germania, Franța.

„Aceste teste sunt utilizate în școli, trebuie validate ulterior prin teste PCR, dar sunt importante. E vorba de testarea elevilor cu simptome specifice și a elevilor contacți ai unor persoane confirmate. Guvernul va analiza și va decide”, a completat Cîmpeanu.

Sursa foto: Capital