Indiferent de modul în care este preparată, carnea de pui aduce beneficii importante organismului și nu ar trebui să lipsească din alimentație. Potrivit Tastingtable, carnea de pui este săracă în grăsimi și calorii, dar bogată în proteine, ceea ce o face ideală pentru menținerea greutății.

În plus, este bogată în nutrienți și vitamine esențiale. Cu o listă întreagă de moduri în care putem găti carnea pui, a devenit aproape nelipsită din meniul săptămânal. Există însă vreo diferență între pulpele de pui și pieptul de pui?

Anumite caracteristici nutriționale variază în funcție de bucățile de pui

Anumite caracteristici nutriționale variază în funcție de bucățile de pui. Astfel, carnea albă, cum ar fi pieptul de pui, are mai puțină grăsime decât carnea mai închisă la culoare, cum sunt pulpele (acest conținut mai mare de grăsimi face ca ele să fie mai gustoase și fragede).

Chiar dacă popularitatea pulpelor de pui este uriașă, s-ar putea să doriți totuși să înlocuiți mai des delicioasele pulpe, în anumite preparate, cu pieptul de pui.

Pieptul de pui poate înlocui cu succes pulpele?

De cele mai multe ori, în diferitele preparate pe care le faceți, pulpele de pui pot fi înlocuite cu pieptul de pui. Trebuie să țineți cont de câteva lucruri dacă faceți această schimbare. În primul rând, pieptul de pui se gătește mai repede decât pulpele și este mai ușor de gătit.

De exemplu, dacă o rețetă sugerează că trebuie să gătiți pulpele timp de 30 de minute, pieptul poate avea nevoie de doar 20 de minute. Cea mai bună modalitate de a evita supragătirea pieptului este să-l testați cu un termometru pentru carne. Autoritățile din SUA recomandă gătirea pieptului de pui la o temperatură de 165 de grade Fahrenheit (74 de grade Celsius – n.r.).

Grăsimea nu este întotdeauna ceva rău atunci când e nevoie de umiditate

Un alt lucru de luat în considerare atunci când înlocuiți pulpele cu pieptul de pui este grăsimea din tigaie, pe măsură ce carnea se gătește. Grăsimea nu este întotdeauna ceva rău atunci când aveți nevoie de umiditate.

De aceea, când gătiți piept de pui, în loc de pulpe, va fi nevoie să adăugați puțină grăsime suplimentară în tigaie pentru a compensa conținutul scăzut de grăsime. Uleiul de floarea-soarelui sau untul sunt o alegere excelentă.

Cât de sănătoasă este carnea de pui

Carnea de pui conține mai puține grăsimi saturate decât carnea roșie (carnea de vită sau porc), mai ales dacă pielea a fost îndepărtată și de metoda în care este preparată. De asemenea, carnea de pui este bogată în proteine, niacină, seleniu și fosfor.

Ca și curcanul, puiul are un conținut ridicat de aminoacid numit triptofan, care oferă un sentiment reconfortant după ce am mâncat un bol cu supă de pui. Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută chiar la un somn mai bun.